Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Skrzynia i most tylnie z B3/B4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pasuje skrzynia i most tylni z B3/B4 ? :) Skrzynia podejrzewam ze normalnie jest to samo a jak dyferek ? :) Chodzi mi o to zebym mogl sobie dorzucic elektroszpere w sumie na zimowe zabawy ;)

Opublikowano

nie qutasi.......

z reszta blokada i tak sie rozłacza po przekroczeniu 25km/h

Opublikowano
  • Autor

Rozlaczanie blokady to co innego i wiem o tym :)

Rozwiniesz temat ? Skrzynia powinna byc praktycznie identyczna... :)

Opublikowano

skrzynia owszem, ale przelozenia inne

• 1 rok później...
Opublikowano

witam,

odgrzeję trochę temat żeby nie zakładać nowego tematu

zastanawiam się nad możliwością przełożenia tylnego mostu z b4 ale nie wiem czy da się go bez przeróbek zamontować a co do przełożeń to wg etki są takie mosty w b4 z takimi samymi przełożeniami jak w a4 (z tego co się orientuje to w moim afn przełożenie wynosi 35/9 i etka ma dyferencjał do b4 o numerach 01H 500 040 D o przełożeniu 35/9).

A jeśli nawet niema takiego przełożenia to czy w dyfrze z b4 nie dało by się podmienić koła talerzykowego i wałka atakującego z a4?

Nie wiem ale wg mnie to najważniejszą sprawą jest tu mocowanie ew rozmiar czy jest taki sam czy da się go bez problemu zamontować.

Potem tylko sterownik wiązka i wężyk w dieslu to by trzeba się było pewnie bod vacum pompe podpiąć z podciśnieniem no bo i gdzie? I powinno być :decayed:

Jeśli ktoś by pytał: "A po co Ci to?"

Miałem w B3 i niejednokrotnie mnie uratowała (czasem zdarza mi się wjechać tam gdzie nie powinienem), ponadto widzielibyście mine gościa z vitary jak On terenówką nie dał rady wjechać na stromy bardzo śliski podjazd a jakimś "starą zmęczoną życiem osobówką" wyjechałem. Gdziekolwiek przekrzyżuje samochód albo na będzie dosyć mocno pochylony to bez blokady ciul z tego że ma napęd na 4 koła. Można też się po kręcić i pobawić w zimie jak ktoś tu chyba pisał - ale mnie to raczej nie cieszy jak już coś to wolę zpier....c w zakrętach na śniegu ale to już napewno bez difflocka :D Mógłbym wiele wymieniać. Wiem sowje miałem jezdziłem teraz mam eds i wiem swoje ten eds to o d..e rozbić w porównaniu z sztywną blokadą to właściwie nic nie daje tylko taki bajer na zasadzie "Mam EDS w swojej A4...." śmiech na sali poprostu :polew:

Zaraz będzie że a4 to nie ternówka itd itp... Jakoś starsze audi miały i było dobrze a nawet bardzo dobrze :naughty:

Opublikowano
  • Autor

nie wiem ja odpuscilem temat wtedy :)

Opublikowano

narazie jestem wypłukany z kasy ale jak się nic nie dowiem z netu to skończy się kiedyś na tym że kupie sobie dwa mosty jeden z b4 drugi taki jak mam a4 i zacznę porównywać i mierzyć

Opublikowano

skrzynia z b4 nie pasuje do a4 do silnika ja przymocujesz ale w innym miejscu ma mocowania na lapy.