Opublikowano 7 Lipca 200917 l Jak pasuje skrzynia i most tylni z B3/B4 ? Skrzynia podejrzewam ze normalnie jest to samo a jak dyferek ? Chodzi mi o to zebym mogl sobie dorzucic elektroszpere w sumie na zimowe zabawy
Opublikowano 7 Lipca 200917 l nie qutasi....... z reszta blokada i tak sie rozłacza po przekroczeniu 25km/h
Opublikowano 7 Lipca 200917 l Autor Rozlaczanie blokady to co innego i wiem o tym Rozwiniesz temat ? Skrzynia powinna byc praktycznie identyczna...
Opublikowano 25 Czerwca 201115 l witam, odgrzeję trochę temat żeby nie zakładać nowego tematu zastanawiam się nad możliwością przełożenia tylnego mostu z b4 ale nie wiem czy da się go bez przeróbek zamontować a co do przełożeń to wg etki są takie mosty w b4 z takimi samymi przełożeniami jak w a4 (z tego co się orientuje to w moim afn przełożenie wynosi 35/9 i etka ma dyferencjał do b4 o numerach 01H 500 040 D o przełożeniu 35/9). A jeśli nawet niema takiego przełożenia to czy w dyfrze z b4 nie dało by się podmienić koła talerzykowego i wałka atakującego z a4? Nie wiem ale wg mnie to najważniejszą sprawą jest tu mocowanie ew rozmiar czy jest taki sam czy da się go bez problemu zamontować. Potem tylko sterownik wiązka i wężyk w dieslu to by trzeba się było pewnie bod vacum pompe podpiąć z podciśnieniem no bo i gdzie? I powinno być Jeśli ktoś by pytał: "A po co Ci to?" Miałem w B3 i niejednokrotnie mnie uratowała (czasem zdarza mi się wjechać tam gdzie nie powinienem), ponadto widzielibyście mine gościa z vitary jak On terenówką nie dał rady wjechać na stromy bardzo śliski podjazd a jakimś "starą zmęczoną życiem osobówką" wyjechałem. Gdziekolwiek przekrzyżuje samochód albo na będzie dosyć mocno pochylony to bez blokady ciul z tego że ma napęd na 4 koła. Można też się po kręcić i pobawić w zimie jak ktoś tu chyba pisał - ale mnie to raczej nie cieszy jak już coś to wolę zpier....c w zakrętach na śniegu ale to już napewno bez difflocka Mógłbym wiele wymieniać. Wiem sowje miałem jezdziłem teraz mam eds i wiem swoje ten eds to o d..e rozbić w porównaniu z sztywną blokadą to właściwie nic nie daje tylko taki bajer na zasadzie "Mam EDS w swojej A4...." śmiech na sali poprostu Zaraz będzie że a4 to nie ternówka itd itp... Jakoś starsze audi miały i było dobrze a nawet bardzo dobrze
Opublikowano 25 Czerwca 201115 l narazie jestem wypłukany z kasy ale jak się nic nie dowiem z netu to skończy się kiedyś na tym że kupie sobie dwa mosty jeden z b4 drugi taki jak mam a4 i zacznę porównywać i mierzyć
Opublikowano 26 Czerwca 201115 l skrzynia z b4 nie pasuje do a4 do silnika ja przymocujesz ale w innym miejscu ma mocowania na lapy.