driv Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam, mam pewien problem tzn albo sprężarka jest mało wydajna ale najbardziej prawdopodobne, że w ogóle się nie załącza! Czy możliwe że są to problemy z elektrką, jakimś czujnikami? Pomocy Dodam, że w tamtym roku klima działała ekstra:( Pozdrawiam i z góry dzięki
Wihajster Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 sprężarka jest mało wydajna ale najbardziej prawdopodobne, że w ogóle się nie załącza to albo dziala albo nie?? zapala sie śniezynka??
camaro Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mam dokladnie ten sam problem. Po wstepnej analizie w serwisie najprawdopodobniej uwalony jest kabelek - groszowe sprawy, lub cewka - w moim wypadku koszt ok.200 PLN.
yater1 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Jedź do konkretnej firmy od klimy i nich sprawdzą ile masz gazu w instalacji, bo jeżeli jest malo wydajna to prawdopodobnie jest go za mało.
darekgt1 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Miałem ostatnio taki sam problemik.Na początku wszystko było ok . Po wymianie rozrządu przestała działać klima . Przyczyną było nie podłaczenie przez mechanika czujnika sprężarki.Znajduje się on patrząc od przodu po lewej stronie za zdeżakiem kolo chłodnicy zielona kostka. diagnoza i naprawa u mechaniora od klimy kosztowało mnie 30 zł. :biggrin:
Gość Iceman Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam,mam pewien problem tzn albo sprężarka jest mało wydajna ale najbardziej prawdopodobne, że w ogóle się nie załącza! Czy możliwe że są to problemy z elektrką, jakimś czujnikami? Pomocy Dodam, że w tamtym roku klima działała ekstra:( Pozdrawiam i z góry dzięki musisz wiedzieć czy sie włacza czy nie , bo tak to ci nikt w tym problemie nie pomoże :biggrin:
driv Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Witam jeszcze raz - dokładnie jest to po wymianie rozrządu, śnieżynka świeci ale moim skromnym zdaniem dmucha zwykłe powietrze. A jeśli chodzi o tą zieloną kostkę, to dostanę się do niej od góry czu od dołu:)
darekgt1 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 U mnie tez paliła sie śnieżynka. Jak pamietam to mechanior dostał sie przez otwór od halogenów chociaż miał drobne problemy. Pokombinujes to zrobisz :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi