Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Automatyczne włącznie się świateł po zapeleniu silnika / Wył. Kierunków USA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Czy szło by zrobić VAG-iem (704.1) tak aby podczas odpalenia samochodu światła zaraz się włączały ? Mój samochód to A4 2.0 TFSI B7 USA (światła Xenon) - Jeśli tak to prosił bym o instrukcje jak to zrobić. I jeszcze jedno tak jak pisałem wcześniej mam autko z USA i Kierunki palą się cały czas podczas jazdy czy szło by to jakoś zrobić, aby wyłączyć je i zapalały się tylko kiedy dawał bym kierunkowskaz, jeśli tak to prosił bym o jaką instrukcje jak to zrobić. Pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje :hi::)

Opublikowano

Jakie masz kodowanie w centralnym module elektrycznym długie czy krótkie jeśli długie to przydał by Ci się program L Code i można by coś działać.

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj kupiłem kabelek od Spanky :kox: a więc niedługo powinien dojść do mnie to zaraz ci odpisze. :) Tylko z skąd wiadomo czy to jest kodowanie krótkie czy długie i jak to rozpoznać jakie jest jakie (sorki ale jestem nowy w tym temacie) był bym wdzięczny jak byś mi to wytłumaczył. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

napewno odróżnisz:) bądź pewny będzie to ok 10 bajtów

Opublikowano
  • Autor

to przydał by Ci się program L Code i można by coś działać.

A on nie jest dołączony do programu (vag com 704.1) ?

P.S Jak tylko dojdzie do mnie fejsik to zaraz Panu napisze Jakie to kodowanie :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Jest dołączony jak dobrze pomyślisz i użyjesz LCode to sam znajdziesz rozwiązanie jeśli nie to pisz

Opublikowano
  • Autor

Ok. Jak bym nie dał rady bd pisał :) Rozumiem ze o trzeba wejsc w centralny moduł elektryczny - kodowanie-uruchomić L Code- i teraz pozmieniać coś w tym L code - Zapisać i to wszystko ?

Opublikowano

Kodowanie krótkie.

Można nawet regulować jasność świecenia postojówek. :gwizdanie:

Nawet stop i przeciwmgielne można podkręcić.

Kodowania i adaptacje załatwiają sprawę.

Opublikowano
  • Autor

szogun0 Jeszcze jak byś mi dokładnie krok po kroku (gdzie wejść co zmienić itd.) wytłumaczył jak wyłączyć te kierunkowskazy to był bym bardzo wdzięczny :hi: Ponieważ jestem nowy w tym temacie :confused4: Pozdrawiam.

Opublikowano

milej zabawy-filmik z B6 w roli glownej,ale w B7 jest tak samo :wink4:
Opublikowano
  • Autor

domjenick A coś o kierunkowskazach jak je wyłączyć Ponieważ mam wersje z USA i świecą cały czas :thumbdown: chciał bym zrobić żeby zapalały się tylko jak dam kierunkowskaz (tzn. migały) tylko nie wiem jak. :gwizdanie: Prosił bym o jakąś Pomoc :)

Opublikowano

to bardziej jest właczanie świateł po właczeniu zapłonu... temat też był poruszany wielokrotnie

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t55802.0.html;highlight=kodowanie

co do kierunkowskazów to nie bardzo wiem bo nie mam takiej bryki... ale jak podłączysz VAG'a to poszukaj tam może coś znajdziesz :mysli:

* ?xxxx: Chassis

o 0 = Limousine (PR-K8B)

o 1 = Avant (PR-K8D)

o 2 = Cabriolet (PR-K8K)

* x?xxx: Driving Light Switch

o 0 = Rain/Light Sensor (G397) not installed (PR-8K0/8K1/9C6/8K4)

o 1 = Rain/Light Sensor (G397) installed (PR-8K3/8K7/9C7/8K9)

* xx?xx: Trailer Hitch

o 0 = Trailer Hitch not installed (PR-1D0)

o 1 = Trailer Hitch installed (PR-1D2)

* xxx?x: Headlights

o 0 = Halogen Headlights w/o Daytime Running Lights (PR-8Q0/8Q1+8K0/8K7)

o 1 = Halogen Headlights with Daytime Running Lights (PR-8Q0/8Q1+8K1/8K3/9C6/9C7) jeżeli nie masz Xenonów

o 2 = Bi-Xenon Headlights with Daytime Running Lights (PR-8Q3/8Q5+8K9/8K4)

o 3 = Bi-Xenon Headlights w/o Daytime Running Lights (PR-8Q3/8Q5+8K0/8K7)

o 4 = Bi-Xenon Headlights with Daytime Running/Tail/License Plate Lights (PR-8Q3/8Q5+8K1/8K3)

* xxxx?: Country

o 1 = Rest of World/Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries with Bi-Xenon

o 2 = Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries without Bi-Xenon

o 3 = USA/Canada with Bi-Xenon

o 4 = Canada without Bi-Xenon

o 5 = Special Vehicles

może jak zmienisz Country z usa na europejski to zgasną kierunkowskazy w zderzakach

ja ma dla avanta na światłach zwykłych z czujnikiem deszczu takie kodowanie 11012 i działa ładnie nawet z włącznikiem auto

Opublikowano

filmik pokazuje ,jak zmienic kodowanie z europejskiego,na skandynawskie-w przypadku Darka na koncu jest xxxx3 i te ostatnio cyfre trzeba zmienic na "1",wtedy kierunki zgasna ,a pojawia sie postojowki :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuje za Informacje, :hi: Jak tylko dojdzie do mnie fejsik i zmienię kodowanie to zaraz napisze co się zmieniło :) Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego jak juz pisałem wcześniej ty masz długie kodowanie jest ono zupełnie inne niż w b6

Opublikowano
  • Autor

Kolego jak juz pisałem wcześniej ty masz długie kodowanie jest ono zupełnie inne niż w b6

Już wszystko działa kodowanie jest krótkie .
Opublikowano

Pokaż zrzut ekranu bo nie uwierze jeszcze nigdy nie spotkałem z krótkim kodowaniem w centralnym module elektrycznym w b7

Opublikowano
  • Autor

Proszę bardzo: kodowanie204.jpg.xs.jpg Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Niedowiarku :decayed: u mnie też krótkie jest. :cool1:

Opublikowano

Bo macie stare moduły jeszcze z b6 8E0..... :decayed: