reco Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam! poprzez SZUKAj znalazłem tylko, że po rozłączeniu akumulatora coś tam może świecić. Ale ja mam pytanie czy po dłuższym rozłączeniu akumulatora (ok. tydzień) sajakies zalecenia po odpaleniu auta. Czy silnik powinien chodzić dłuższy czas na wolnych obrotach, czy może przez jakiś czas go trzymać na wyższych???
Gość spedyt Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Takie same zalecenia jak się odłączy aku na kilka minut jak i na tydzień
reco Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Takie same zalecenia jak się odłączy aku na kilka minut jak i na tydzień A jakie są te zalecenia?
Gość spedyt Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Po podłączeniu akumulatora - proponuję przekręcić kluczyk tak, aby się zaświeciły kontrolki - następnie odczekać jakieś 2 min. Po czym odpalić silniczek i zostawić go, aby się rozgrzał do 90 stopni - w taki sposób mamy pewność że przepustnica dobrze się adoptuje po zaniku napięcia z akumulatora. Takie
Rekomendowane odpowiedzi