Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[felga 16" ET 35 opona 205/55/16] dlugość śrub do alu f

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie czy oryginalne sruby zwlaszcza chodzi mi o przednie kola beda pasowac czy nie beda za krotkie tzn wg mnie sa za krotkie o jakies conajmniej 0.5 cm. Jakie powinny byc do alu felg?

pozdr

Opublikowano

Temat długości śrub był poruszany, fabryczne powinny wystarczyć, jeżeli wolisz wstawić dłuższe to tylko wydasz pieniądze

Popatrz w FAQ

Opublikowano

ostatnio kupowałem nowe alumy 16" i w komplecie od producenta felg dostałem firmowe śruby do alumow, z tego co zdołałem sam zmierzyć za pomocą suwmiarki owe śruby mają następujące parametry:

- łeb stożkowy

- długość śruby mierzona od końca stożka do końca gwintu to 27 mm

- średnica gwintu 14 mm

- skok gwintu 1,5

Są nieco dłuższe od tych fabrycznych śrub którymi miałem przykręcone oryginalne felgi audi

Opublikowano

Panie i Panowie ile moga kosztowac PORZĄDNE śruby do alumow do audi. Koles w sklepie powiedzial mi ze komplet (20 szt) moze mi zalatwic za 86 zł i teraz nie wiem czy jest to dobra cena i dobra jakość za komplet śrub w takich kosztach? Na allegro widze ze sztuka to cena od 3.5 - 8 zł.

Jakiej firmy szukac srub i gdzie je najlepiej kupic (allegro, sklep, wulkanizator, ASO)?

pozdr

Opublikowano

Cena taka średnia 4,3zł. Weź 16 śrub zwykłych i 4 antykadzieżowe

Opublikowano

nie nom wezme narazie komplet ten chyba co mi koles proponuje za te 86 zl 20 szt najwyzej 4 beda w zapasie

a co do antykradziezowych to i tak musze oddzielnie pomyslec jakie kupic

a jak jest jeszcze co do firmy czy zaufac kolesiowi on pracuje w firmie ktora sciaga fele alu i opony i ogolnie co jest zwiazane z kolami.

Opublikowano
a co do antykradziezowych to i tak musze oddzielnie pomyslec jakie kupic

Nie zastanawiaj się bo kiedyś przyjdziesz na parking i nie będzie kół