Jump to content
IGNORED

SCHEMAT DRZWI od kierowcy problem z elektryką

Tomek_rudy

Recommended Posts

Kochani potrzebuje schemat drzwi od kierowcy A4 B6 AWX opisze swój problem może pomożecie. Dzisiaj naprawiałem szybę elektryczną w drzwiach od kierowcy ,miałem poprzerywane kabelki miedzy drzwiami a belką ,polutowałem i zaizolowałem kable. Szyby naprawione ale pojawił się dziwny problem przy zamykaniu centralnego zamka w drzwiach ,alarm zaczął mi trzykrotnie pikać (informuje że drzwi są otwarte) natomiast na zegarach pokazuje prawidłowo jak są zamknięte to tak pokazuje a jak otwieram to pokazuje ze są otwarte. VAG pokazał błąd 01331 Sterownik drzwi kierowcy J386 Tak naprawdę to nie wiem co ten kod znaczy i nie wiem co nie styka :(

Witam Panowie

Widzę stary temat nie chcąc zakładać ponownie kolejnego wyszukałem ale tylko to. Zabieram się za drzwi u siebie od kierowcy B6 ale jest tam tyle rozkręcania wcześniej tego nie robiłem i pytanie czy jest gdzies na forum schemat jakiś jak ktoś rozbierał je. Nie chcę nic połamać uszkodzić wolał bym to zrobić z jakimś rysunkiem.

Jest opisany demontaż tapicerki w dziale zrób to sam. Poszukaj.

Kochani potrzebuje schemat drzwi od kierowcy A4 B6 AWX opisze swój problem może pomożecie. Dzisiaj naprawiałem szybę elektryczną w drzwiach od kierowcy ,miałem poprzerywane kabelki miedzy drzwiami a belką ,polutowałem i zaizolowałem kable. Szyby naprawione ale pojawił się dziwny problem przy zamykaniu centralnego zamka w drzwiach ,alarm zaczął mi trzykrotnie pikać (informuje że drzwi są otwarte) natomiast na zegarach pokazuje prawidłowo jak są zamknięte to tak pokazuje a jak otwieram to pokazuje ze są otwarte. VAG pokazał błąd 01331 Sterownik drzwi kierowcy J386 Tak naprawdę to nie wiem co ten kod znaczy i nie wiem co nie styka :(

Sorry za mega odkop. :P

Rozwiązałeś ten problem? U mnie po naprawie kabli w drzwiach jest to samo.

Edited by lukasfenix

Też mi został ten błąd, ale wszystko działa wiec nie zwracam na niego uwagi ;)

Btw. Czytałem gdzieś że błąd może powodować zamek w drzwiach pasażera.

Edited by throne