Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Proszę o pomoc przy sprzęgle

Szymonss

Recommended Posts

Witam :hi: mam problem ze sprzęgłem w moim audi, otóż wszystkie znaki na niebie wskazują że się ono kończy(szarpie autem) no i pojawił się problem jakie ja mam to sprzęgło :shocked: byłem u kilku mechaników i każdy co innego, chodzi mi o to czy to zwykłe sprzęgło czy dwumas. Mam rocznik 96 końcówka, zalezy mi żeby to wiedzieć i nie dostać zawału jak mnie mechanik podsumuje... :wallbash: mam nadzieję że znajdę tu ludzi którzy znają temat :decayed:

jedni przesiadają się na zwykłe a inni zostają przy dwumasie, ja założyłem dwumas i sprzęgło sachsa - 1700 zł + robota

Witam :hi: mam problem ze sprzęgłem w moim audi, otóż wszystkie znaki na niebie wskazują że się ono kończy(szarpie autem) no i pojawił się problem jakie ja mam to sprzęgło :shocked: byłem u kilku mechaników i każdy co innego, chodzi mi o to czy to zwykłe sprzęgło czy dwumas. Mam rocznik 96 końcówka, zalezy mi żeby to wiedzieć i nie dostać zawału jak mnie mechanik podsumuje... :wallbash: mam nadzieję że znajdę tu ludzi którzy znają temat :decayed:

każdy AFN ma dwumasa :wink4:

nie powiem żebym był wniebowzięty :> ja też aplanuje komplet sachsa założyć ale koszty zwalają mnie z nóg no ale cóż czego nie robi się dla :a4fan:

dzięki za zainteresowanie

a moze dwumas jest dobry wystarczy sprzeglo wymienic??

nie powiem żebym był wniebowzięty :> ja też aplanuje komplet sachsa założyć ale koszty zwalają mnie z nóg no ale cóż czego nie robi się dla :a4fan:

dzięki za zainteresowanie

troche taniej wypada komplet LUK (sprzeglo, docisk, lozysko oporowe)

dwumas mozesz miec dobry i nie bedziesz musial wymieniac wtedy koszta o ok 1000 mniejsze :)

Ja też jestem po wymianie sprzęgła i dwumasu(sachs), łącznie z wymianą 2tys :disgust: u mnie nie dało sie przed wymianą pocisnać z pedłaem w podłodze bo całe obroty przekrecał odrazu :polew:

No na szczęscie udało się :naughty: okazało się że jest dwumas ale dobry i nie trzeba wymieniać :> także sprzęgło sachs oczywiście+łożysko, docisk, simmering i oryginalny smar=760zł+250zł robota Jak ktoś z Krakowa to polecam serwis Kaczmarczyk, robię tam auto nie pierwszy raz i do tej pory się nie zawiodłem:)