Jump to content
IGNORED

[B5 1Z] Nie podłączona wtyczka

ghostRaider

Recommended Posts

Witam

Przeglądając elektrykę mojego auta natknąłem się na nie podłączoną wtyczkę, znajdowała się ona tuz pod stacyjka.

http://yfrog.com/7gwtyczkaj

Nie znalazłem miejsca w które można by ja podpiąć, ale ze to drobniutka wtyczka to podejrzewam ze powinna być gdzieś przy zegarach. Orientuje się ktoś może co to i do czego służy ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

na zdjęciu widać, że ktoś tam chyba coś zmostkował :mysli:

No czyli tak jak myślałem. Teraz pytanie czemu ma służyć to zmostkowanie ?

rezepnij to sie dowiesz;)

nawet jak ten mostek ma tak zostac to zaizoluj to zeby gdzies z masa sie nie zwarlo bo niewiadomo co to, zeby czegos nie popsuc, widze ze masz spore problemy z nie podlaczonymi wtyczkami itp....

z POSTOW JAKIE WCZESNIEJ PISALES widać ze ktos wyjol licznik z fisem i czujniki porozpinal ;) kupuj licznik i będzie git a manetkę masz z guzikami ?

Manetki są bez guzików. Tak mam problem z porozpinanymi wtyczkami, wczoraj znalazłem jeszcze jedna od świateł cofania - no ale to już naprawione. Wracając do tej wtyczki to chyba jest opcja żeby ja podpiąć ? Wskaźniki mam takie jakie powinny być w B5 w moim roczniku (Tak mi się przynajmniej wydaje). Rzeczywiście nie działa na nich parę rzeczy np na samym dole po środku są dwa liniowe wyświetlacze - na nich nigdy nic się nie pokazuje. Nie wiem tez czy to normalne ale po przekręceniu kluczyka po lewej stronie zegara nie zapalają mi się żadne kontrolki - jedynie grzanie świec żarowych na pól sekundy.

a na tych liniowych wyswietlaczach nie pokazuje ci sie temperatura zewnetrzna? a po przekreceniu nie zapala ci sie jeszcze lampka od imm i gasnie po chwili? moze ktos mial problem z immo?

no to mozesz zaczac szukac, czujnik od temperatury zewnetrznej to ten co Ci pisalem w innym poscie

kupm licznik z fisem z tego rocznika i ebdzie wszytko dzialac jak talala;)

Wygląda jak wtyczka od fisa ;)

wtyczka od FISa ma 20 PIN ta ma 12 :gwizdanie: