Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TEMAT KDT W-WA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki lekki OT, gdyż w TVN24 w nawiązaniu do wczorajszych wydarzeń z KDT puścili dziś wywiad reporterki z babcią handlującą burokami na jakimś targowisku, bodajże w Poznaniu. I..znowu to samo :wallbash: Mają przenieść to targowisko 150m dalej, a na tym miejscu postawić jakiś park rekreacyjny. No to babcia, że: "Ja tu od zawsze jestem i się stąd nie ruszam" "Czemu państwo atakuje rolników?" "Rolnicy mają ciężko, proszę pani" "Mi tu syn przywozi dostawę warzyw i ja sprzedaję, tam na nowe miejsce już tak nie przyjedzie" "Na co komu park rozrywki, jak ludzie mają targowisko" Podsumowując..brak konkretnych argumentów, a znowu będzie boruta w innym mieście coś tak czuję :thumbdown::confused4:

Wracając do KDT..stało się to, czego się obawiałem..PO w dól, PIS w górę..no comments :no:

Z drugiej strony, przeglądając ankiety/sondaże na necie i czytając Wasze wypowiedzi..uff..są jeszcze normalni ludzie w tym kraju :notworthy::hi:

Opublikowano

...

przeglądając ankiety/sondaże na necie i czytając Wasze wypowiedzi..uff..są jeszcze normalni ludzie w tym kraju :notworthy::hi:

Dokładnie o tym samym pomyślałem! :)

Oby więcej takich i będzie tak jak powinno być! porządek, respektowanie prawa... CooL!!!

Pozdro

Opublikowano

W Polsce to już chyba tradycja, że jak coś się chce wydusić od Państwa to trzeba strajkiem i rozgłosem działać. Ja na miejscu Policji użyłbym jeszcze gumowych kulek, ale przecież Ci biedni ludzie są niewinni i za co mieliby kulkami oberwać jak nic tam złego nie robili, tylko przechodzili obok.

Dzisiaj rano w TVN24 był też jakiś program i mówili m.in. o tym, że czego by Policja nie zrobiła to byłoby źle, bo gdyby rozgonili tą hołotę wcześniej to ktoś by stwierdził, że mogli poczekać z tym, a może by się pokojowo sprawę załatwiło. Nikomu się nie dogodzi. A co do PiSu to przegięli. Zaraz jakieś Konferencje robią, bo znaleźli temat, żeby na PO nacisnąć.

Co do dzieci, to myśleli chyba, że komornika na litość wezmą, a później to dzieciaki za tarcze obronne pewnie miały im służyć, bo kto dziecko uderzy- wtedy by afera dopiero była.

Gdyby na spokojnie poszli do Urzędu Miasta i porozmawiali w tej sprawie, to by coś załatwili, poszli by w grupie porozmawiać, później każdy indywidualnie i byliby zadowoleni, ale najlepiej zrobić zadymę i kiboli zawołać.

Opublikowano

Gdyby na spokojnie poszli do Urzędu Miasta i porozmawiali w tej sprawie, to by coś załatwili, poszli by w grupie porozmawiać, później każdy indywidualnie i byliby zadowoleni, ale najlepiej zrobić zadymę i kiboli zawołać.

w urzedzie miasta nic by juz nie załatwili bo tych rozmów do wczoraj było za dużo , miasto proponowało układ , inna lokalizacje a kupcy nie chcieli sie zgodzić.

Tak jak Hanna Gronkiewicz -Waltz powiedziała : "rozmów było za dużo i jest na nie już za późno"

tyle w temacie

Opublikowano

W Polsce to już chyba tradycja, że jak coś się chce wydusić od Państwa to trzeba strajkiem i rozgłosem działać.

Pozostaje mieć nadzieję, że władze pokażą ludziom, że te czasy się powoli kończą, tak jak pokazała to wczoraj prezydent W-wy :good:

A co do PiSu to przegięli. Zaraz jakieś Konferencje robią, bo znaleźli temat, żeby na PO nacisnąć.

..co gorsza są ludzie, którzy członków PIS-u, jak i ich zachowanie popierają :thumbdown:

Opublikowano

Kwestia jest banalna. Wiekszośc tych ludzi żyje nadal w socjaliźmie. Nie chcą się dostosować do nowych warunków. Nie potrafią sie rozwijać. Nie rozumieją specyfiki gospodarki rynkowej. A Niewidzialna Ręka Rynku działa i wymaga nieustającej ewolucji mentalnej, zaradności i doskonalenia się. Jesteś leniem - nie przetrwasz.

Mieli mase czasu aby to zrobić i niech nikt mi nie mówi, że nie mieli pieniedzy itp. Wystarczy troche determinacji i chęci.

Mam dosyć zwiazkowców, kupców, leni smierdzących i innych gejów, którzy zadymą i krzykiem próbują zwrócic na siebie uwagę. "Czy się stoi czy się leży, tysiąc złotych się należy". te czasy sie juz dawno skonczyły...

W Szczecinie też była podobna sprawa swego czasu. Miasto odebrało kupcom jeden z rynków. Kupcy - zamiast protestów - skrzyknęli sie, zatrudnili fachowców, znalezli inwestorów i wybudowali Dom Kupca: http://img126.echo.cx/img126/2562/10847076419yr.jpg

A PISdolot nie robi nic innego jak tylko zbija kapitał polityczny na ludziach o ograniczonych horyzontach - przestałem ich słuchać już dawno temu...

Kupcy nazywają sprawę zabezpieczenia majatku w KDT - zjodziejstwem - f*ck! dlaczego nie zabrali wczesniej tegoż majątku z tej hali??

I druga sprawa , to pretensje do pani Prezydent o użycie siły , to nie Prezydent określa warunki przejecia lokalu tylko komornik sądowy. on dostał od władz polecenie przejecia lokalu a w jaki sposób to zrobi to juz nie broszka Hanki.

Gwoli sprostowania - nie od władz tylko od niezawisłych sądów kilku instancji

Opublikowano

Święte słowa..i jak tu biedna Polsko masz się nam rozwijać, skoro część ludzi stoi w miejscu :disgust:

PIS niech sobie żeruje na naiwnych ludziach i zakłada im klapki na oczy, i niech robi co chce..ja i tak wierzę, że porządek, prawo i co najważniejsze rozsądek zwyciężą :good:

Skończy się w końcu, że np. paru działkowców wstrzymuje budowę obwodnicy miasta, co miało miejsce kiedyś we Wrocku :thumbdown:

Opublikowano

Gwoli sprostowania - nie od władz tylko od niezawisłych sądów kilku instancji

jeden ch.uj :kox:

Opublikowano

Wiesz, to drugie brzmi poważniej :naughty::decayed:

Opublikowano

:> No i sprawa załatwiona! ;)

Opublikowano

Tak czytam ten watek i faktycznie. W Polsce jednak cos sie zmienia.

Jeszcze kilka lat temu byłyby tu same głosy o biednych handlowcach i nieludzkich włodarzach miasta.

Cieszę się, że rozpiździli to w cholerę.

tak sobie myślę, że nawet dobrze, że do tej "wojny" doszło.

W końcu ktoś pokazał, że w Polsce nie ma miejsca na samowolę grupy oszołomów.

Mam nadzieję, że w końcu Warszawa zacznie wygladać na miarę stolicy 40 milionowego kraju.

Opublikowano

Teraz tylko, oby jak najwięcej pozytywnych działań władz, do których zaliczam akcję pod KDT, a także pozytywnych zmian w umysłach naszych rodaków :cool1: Pozdro :hi:

Opublikowano

Likwidacja KDT to jedna z lepszych wiadomosci ostatnio dla mnie :naughty:

Moze wreszcie samo centrum miasta zacznie jakos wygladac - choc pewnie sporo poczekamy, bo planow zagospodarowania ludzie widzieli juz cala mase...

Kupcy chcieli miec mega droga dzialke w centrum stolicy za friko, to sie przeliczyli. Wreszcie ktos poprostu zrobil porzadek.

endriuu napisal bardzo dobrze :)