alvaro Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 to było Audi ? taki sam AWX Avant jak mój chyba tez cos zrobie ze swoim bo zostane najwojniejszy do dzieła do dzieła :exclaim: Zobaczmy ile minie czasu i będzie Ci mało Przyznaję Ci Hugo rację. dzisiaj znowu spotkałem się z Rogalem (małe korekty) i stanęło na tym że wywalam katalizator i myślę ostro nad wrzuceniem drugiego intercoolera od S4 lub 2,5 TDI V6, ale autko teraz zapitala naprawdę przyjemnie a elastyczność 5 biegu wrecz poraża... musimy się kiedyś ustawić alvaro :twisted: no bez kitu musimy się teraz spróbować... [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 22-04-2007, 18:32 ] wydzielony z tematu : http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9681
poziek Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Przyznaję Ci Hugo rację. dzisiaj znowu spotkałem się z Rogalem (małe korekty) i stanęło na tym że wywalam katalizator i myślę ostro nad wrzuceniem drugiego intercoolera od S4 lub 2,5 TDI V6, ale autko teraz zapitala naprawdę przyjemnie a elastyczność 5 biegu wrecz poraża... rób FMICa
alvaro Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dziekuje Alvaro za zaufanie Dave to ja dziękuję za kawał dobrej roboty :exclaim: Naprawdę polecam tego Gościa :exclaim: :biggrin: rób FMICa nie powiem kocham moje ale po zmianie programu obiecałem sobie że więcej w nie kasy już nie wpakuję więc chyba pozostanę na tym 2. coolerze od 2,5 V6
pre_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 nad wrzuceniem drugiego intercoolera od S4 lub 2,5 TDI V6 no tak jak rozmawialiśmy kiedyś, tez o tym myślę... Daj znać co i jak. Też mi tego brakuje.
alvaro Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2007 no tak jak rozmawialiśmy kiedyś, tez o tym myślę. dokładnie tak jak rozmawialiśmy, no teraz musimy podumać nad tym razem...
Rogalotti Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 rób FMICa Poziek: przy odsprzedaży niektórzy klienci marudzą jak w aucie są jakieś niefabryczne zmiany. Myśle, że drugi Ic, polepszenie dopływu powietrza i ori zakola z kratkami to taka modyfikacja nie rzucająca się w oczy. Teraz bede robił takiego leona ASV, auto ma 17kkm przebiegu i będzie w nim turbo, ic i wszystkie rury jak z ARLa właśnie z tego powodu... Pozdrawiam.
Jaro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (nie wiem tylko skąd taka różnica w serii między inercją a obciążeniówką być może jest to spowodowane tym że podczas pomiarów na DynoDay na inercji nie miałem założonego tego plastikowego zbiorniczka w etce nazywa się to tłumik to ten czarny zbiorniczek po prawej stronie z przodu pod filtrem powietrza, bo miałem go pękniętego i szwagier zaślepił mi przewód) alvaroalvaro78 Teraz też śmigasz bez tego zbiorniczka? U mnie też był pęknięty i jeżdżę teraz z sklejonym. Mam małe problemy z dymieniem przy małym manewrowaniu gazem ( przy zmianie biegu i przy normalnym dodaniem gazu wyskakuje z tłumika chmura dymu) myślę czy przypadkiem nie jest to wina właśnie tego zbiorniczka?!
pre_pl Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Jaro quattro no masz zwyczajną nieszczelność.
Jaro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Kurcze, jak montowałem xenony to sprawdzałem wszystko i raczej jest OK. Ten zbiorniczek jest zrobiony raczej dobrze, A tak na marginesie to do czego on służy, czy jest potrzebny. Może ktoś domyśla się gdzie może być ta nieszczelność ?? W czerwcu zamierzam wrzucić wirusik , i obawiam się że wtedy jeszcze bardziej będzie dymić
pre_pl Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Może ktoś domyśla się gdzie może być ta nieszczelność no zrozumiałem, że pomimo iż skleiłeś ten tłumik (tak to się nazywa chyba) to masz tam jakąś dziurę.... Wybacz, trochę źle zrozumiałem
Jaro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 pre_pl, Może orientujesz się ile taki zbiorniczek może kosztować w ASO?
pre_pl Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Może orientujesz się ile taki zbiorniczek może kosztować w ASO? może po prostu zaślep wąż prowadzący do niego ? Tak jak ma alvaro - on tego nie ma. Koszt to niecałe 100zł Alvaro, a co powiedział Rogal na te drgania ?
alvaro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Tak jak ma alvaro - on tego nie ma. ja już go mam dawno, ja tak jeździłem tylko przez okres 2 tygodni... może po prostu zaślep wąż prowadzący do niego ja jeździłem tak i było ok ale zastanawiam się czy to nie było powodem różnicy między mocą na hamowni V-techu (bo wtedy go nie miałem) a mocy mierzonej teraz na hamowni obciążeniowej... pytałem Rogala... ale nie pamiętam już co mi powiedział, bo rozmawialiśmy o tylu sprawach że mi naprawdę z głowy wyleciało...
Jaro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 a jaka jest zasada działania tego tłumika? za co on odpowiada ??
alvaro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2007 a te drgania ? pytałem Rogala... ale nie pamiętam już co mi powiedział, bo rozmawialiśmy o tylu sprawach że mi naprawdę z głowy wyleciało... a jaka jest zasada działania tego tłumika? za co on odpowiada ?? no właśnie ma ktoś pojęcie po co to jest
pre_pl Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 ja znam dwie teorie : - usprawnia przepływ powietrza w trakcie boosta - zmniejsza hałas Po polsku jest to tłumik, a po angielsku 'pulsation damper', czyli tłumik pulsacyjny. Rozumiem, że zadaniem jest likwidacja dźwięku pulsacyjnego. Całkiem logiczne jest, że obie teorie się łączą. Mam nadzieję, że wywalenie tego tłumika i wstawienie drugiego coolera nie pogorszy powyższych rzeczy zbytnio
Jaro Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 pre_pl, zamówiłem wczoraj w serwisie tłumik ( koszt 92 zł ) zobaczymy czy zniknie dymienie. Bo już mnie to :twisted:
wojtek26 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a ma ktoś fotke jak to ustrojstwo wygląda
Jaro Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 oto fotka Kiedy miałem go rozwalonego , to widziałem że nic w środku nie ma. W nowym jest tylko jedna dziurka ,i coś w środku musi być ponieważ jak się delikatnie dmuchnie w środek to mocno wypycha powietrze z powrotem. Zobaczymy mam nadzieje że wymiana coś pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi