Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Brak możliwości zrzucenia koła mimo odkręconych śrub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak to nazwać zapieczenie, zassanie ?? Po sprowadzeniu auta zamierzałem zdiąc przednią felge w celu sprawdzenia tarcz i klocków, lecz nie moge jej zdiąć. Odkręciłem śróby, po ręcznej mordędze próbowałem z wyczuciem uderzć po oponie i ani drgnie aby zejść.

Macie jakieś pomysły?? Czy ktoś już tak miał

Może jest jakiś patent ??

Opublikowano

heh ciekawe :> moze dokrec sruby na tyle zeby tylko minimalnie dochodzily i przetocz troche auto w jedna i druga strone? :mysli:

Opublikowano

Auto na podnośnik, jędną śrubę wkręć trochę aby koło po "uwolnieniu" nie pofrunęło. Wejdź pod spód, złap się łapkami za zawiechę przy drugim kole i sprzedaj fest kopa oponie - zawsze pomaga :hi: Następnym razem posmaruj piastę tak by się nie zapiekało.

Opublikowano

jak podniesiesz autko na podnośniku to gumowy "młoteczek" od wewnętrznej strony w oponkę też powinien pomóc :wink4:

Opublikowano

Kiedys mialem podobny problem i wziolem jakies drewniany bal i od wewnatrz kola walilem w felge raz w gore raz w dol i pomoglo :)

Opublikowano

weź drugie koło i uderz oponą w oponę - nawet nie mocno

zejdzie na 10000000% i nie trzeba młotka :wallbash:

Opublikowano

młotkiem, młotkiem, ale gumowym :)

Opublikowano

gumowy "młoteczek"

tak też właśnie mówiłem :decayed:

Opublikowano

Czasem wystarczy popuścić śruby i opuścić z podnośnika, a jak nie ruszy to przepchnąć lub przejechać parę metrów z hamowaniem - tylko bez szaleństw żeby śrub nie zmasakrować.

Opublikowano

Miałem to samo na wiosnę. Zapiekły mi się wszystkie cztery koła. Niestety pukanie mloteczkiem w oponę nie pomogło. Trzeba było "tłuc" młotkiem przez deskę w felgę w różnych miejscach i spryskać piastę WD 40. Po kilkunastu minutach puściło. Po zdjęciu kół wyczyść piastę i posmaruj smarem miedzianym.

Opublikowano
  • Autor

dziś podniosłem autko. i zaczełem butować ją od wewnątrz i pojawiły sie małe luzy na kole góra dół :confused4: . Tak też myśle czy aby nie zostawić tego specą, czyli podjechać do wulkanizatora w celu ich wyważenia :gwizdanie: Wtedy niech to oni sie martwią. Jak myślicie ??

Opublikowano

"szpece" żeby zdjąć koło zrobią to w taki sposób jak ja napisałem

P.S. podejrzałem to kiedys na wulkanizacji jak mi zmieniali