Opublikowano 23 Kwietnia 200719 l Witam jak w temacie czy zakladanie FMIC do autka ma sens??Narazie mam 115km 285Nm ale w wakacje planuje mody wpierw chip 145km 340Nm i tu jest moje pytanie czy jak zaloze FMIC i chip to bede mógł podniesc moc z 145km 340Nm do 155km 360Nm.Bo FMIC bedzie lepiej chlodzic turbo czy mam racje czy sie myle Czy odpuscic sobie FMIC i kupic turbo z AWX-a i cieszyc sie moca 160km 360Nm Pozdrawiam [ Dodano: 23-04-2007, 14:47 ] Moc do jakiej daze maxymalnie to 170km 400-420Nm i tu juz sprzeglo bedzie wymieniane ale czy intercooler w cieple dni wydoli??
Opublikowano 23 Kwietnia 200719 l FMIC nie chłodzi turbo.... tylko powietrze, jesli nie ma problemów z założeniem ja bym się mocno zastanawiał czy nie dołozyć właśnie, nie ma to jak zimne powietrze prawdę mówiąc dziwię się, że w AJMie takie moce chcecie uzyskiwać.
Opublikowano 23 Kwietnia 200719 l Autor Aha czyli zaczac od FMIC+chip a potem jak bedzie malo to turbulum i zapewne sprzeglo choc nie wiadomo.FMIC to mysl na dalsze mody??
Opublikowano 27 Maja 200818 l Podepnę się. Na pewno turbo od AWX do AFN, jakiś programik i IC jest do wymiany bo dziurawy... Jest sens zakładać FMIC :?:
Opublikowano 27 Maja 200818 l no pewnie!! bo seryjny to kiepska sprawa w upalne dni. w mocach rzędu 145ps tym bardziej , znając zycie na samym turbo się nie skończy :gwizdanie:
Opublikowano 27 Maja 200818 l Tak, na samym turbo to pewnie nie koniec :gwizdanie: Ale bardziej mi zależy na aucie mało awaryjnym jak na mocy... Boję się że jak zrobię FMIC to będą dalsze mody i nie wiem jak silnik to zniesie, a nie jest pierwszej młodości
Opublikowano 28 Maja 200818 l Bezsensowne. Do zwyklego chipa nic nie trzeba robic. Najpierw zakładasz FMIC. Później piszesz program uwzględniający jego obecność.
Opublikowano 28 Maja 200818 l Bezsensowne. Do zwyklego chipa nic nie trzeba robic. dosyc pochopne stwierdzenie .... jak najbardziej powinno sie zadbac o dobre chlodzenie ....
Opublikowano 28 Maja 200818 l Bezsensowne. Do zwyklego chipa nic nie trzeba robic. Najpierw zakładasz FMIC. Później piszesz program uwzględniający jego obecność. :th: Dokładnie tak
Opublikowano 28 Maja 200818 l Bezsensowne. Do zwyklego chipa nic nie trzeba robic. Najpierw zakładasz FMIC. Później piszesz program uwzględniający jego obecność. :th: Dokładnie tak I mogę wtedy stawać z Poźkiem "na kreskę". I wciągam Go nosem
Opublikowano 28 Maja 200818 l Bezsensowne. Do zwyklego chipa nic nie trzeba robic. Najpierw zakładasz FMIC. Później piszesz program uwzględniający jego obecność. :th: Dokładnie tak I mogę wtedy stawać z Poźkiem "na kreskę". I wciągam Go nosem dokladnie
Opublikowano 28 Maja 200818 l dosyc pochopne stwierdzenie .... jak najbardziej powinno sie zadbac o dobre chlodzenie .... Jasne, ze tak. Pytanie tylko na ile to oplacalna inwestycja. Z tego co wiem - nie. Chyba, ze ktos chce isc w jakies powazniejsze modyfikacje...
Opublikowano 28 Maja 200818 l dosyc pochopne stwierdzenie .... jak najbardziej powinno sie zadbac o dobre chlodzenie .... Jasne, ze tak. Pytanie tylko na ile to oplacalna inwestycja. Z tego co wiem - nie. Chyba, ze ktos chce isc w jakies powazniejsze modyfikacje... tu chodzi o podejscie do definicji tuningu ... to nie tylko podnoszenie mocy [dorzucanie koksu] ale tez zagwarantowanie optymalnych warunkow pracy motorowni po dorzuceniu tego koksu .... co do oplacalnosci .. nie kazda zlotowka musi odbijac sie na wzroscie ilosci koni mechanicznych pod maska .... [p.s fakt FMIC to jest dosc duzy wydatek ]
Opublikowano 28 Maja 200818 l spanky, masz absolutna racje. Ja napisalem tylko, ze do zwyklej zmiany softu w tym silniku - jest to nieoplacalne. Tymbardziej, ze AndyN ma BDH, ktore raczej na szalenstwa z moca bez duuuzych inwestycji nie pozwoli.
Opublikowano 28 Maja 200818 l Ja napisalem tylko, ze do zwyklej zmiany softu w tym silniku - jest to nieoplacalne. czego sie nie robi dla ukochanego smochodu ....
Opublikowano 28 Maja 200818 l Ja napisalem tylko, ze do zwyklej zmiany softu w tym silniku - jest to nieoplacalne. czego sie nie robi dla ukochanego smochodu .... Na pewno poprawi przebieg momentu i mocy to jest pewne
Opublikowano 28 Maja 200818 l Ja napisalem tylko, ze do zwyklej zmiany softu w tym silniku - jest to nieoplacalne. czego sie nie robi dla ukochanego smochodu .... Na pewno poprawi przebieg momentu i mocy to jest pewne nikt nie napisal ze nie poprawi ... tylko biorac pod uwage koszt i efekt w porownaniu koszt chipa i efekt to daje wynik nieoplacalny ... to o czym pisa Flyer
Opublikowano 28 Maja 200818 l 2 kafle fmic z orurowaniem i czip rogalowy... dla mnie warte 3 kółek :gwizdanie: