panewka1 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Wymieniałem łożyska w przednich kołach, od razu po wyjeździe z warsztatu przy pierwszym (prędkość ok 40-50 km/h) hamowaniu, hamulce hamują bardzo słabo, a pedał hamulca zachowuje się ciągle jak przy włączonym ABS-ie, aż do momentu osiągnięcia minimalnej prędkości. Przy jednej prób hamowania - brak hamulców!!! Musiałem ręcznym zahamować. Oczywiście wróciłem do warsztatu z reklamacją, następnego dnia zostałem poinformowany o zepsutej pompie hamulcowej. Mam pytanie: czy przy wymianie łożysk i "grzebania" w przednim zawieszeniu mechanik mógł coś zepsuć w pompie hamulcowej, czy mogła być to wada samej pompy (przecież ma już kilka lat) i wyszła akurat podczas remontu łożysk? Dziękuję za odpowiedź
Daimos Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 przy pompie to raczej nic nie mogli popsuć sprawdziłbym czujniki abs w przednich kołach czy są dobrze osadzone i podłączone
panewka1 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Z tego co mówił to po mojej reklamacji sprawdzał wszystko jeszcze raz fizycznie jak i podpinał się pod komputer. Też bym obstawiał na ABS ale on twierdzi że to pompa hamulcowa. Teraz nie wiem czy się upierać, że to jego wina czy wszystko zwalić na starą pompę i pokryć koszty nowej (a ta jednak trochę kosztuje!).
soolek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Jedź do innego mechanika i niech sprawdzi jeszcze raz czujniki ABSu przy kołach. Pompa jest małoprawdopodobna a mijanie się prawdą mechanika wielce prawdopodobne...
panewka1 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Po kilku dniach w warsztacie skończyło się na wyczyszczeniu przewodów hamulcowych oraz wymianie płynu hamulcowego. Problem z czujnikami chyba był po stronie mechanika (zły montaż po wymianie łożysk) oczywiście do którego się nie przyznał Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi