patopala Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, niedawno kupilem A4 B6 i chciałbym ja jakos zabepieczyc ( 3 miesiace temu ukradli mi samochod). Dlatego szukam jakiegos dobrego alarmu co sadzicie o takim http://allegro.pl/item703450702_najlepszy_alarm_powiadomienie_1900m_c_mikrofalowy.html ??
mily Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ja go u siebie zainstalowałem i osobiście mi się bardzo podoba. Jednak z tym zasięgiem nie jest tak jak piszą. Zasięg w terenie zabudowanym to ok kilometra. W hipermarketach nie będziesz miał zasięgu. Alarm posiada antenkę. Gdzieś ją trzeba przykleić, ja przykleiłem do szyby przedniej nad lusterkiem.
patopala Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2009 a co z zakłoceniami?? slyszalem ze przez zakłocenia alarm wysyla błedne powiadomienia
mily Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nigdy nie dostałem błędnych sygnałów. Nie ma żadnych zakłóceń. Minusem jest czujnik mikrofalowy, który strasznie ciężko wyskalować i on potrafi się uruchomić bez powodu. Jednak on się uzbraja dopiero po drugim wciśnięciu przycisku zamknięcia, więc ja go włączam tylko na noc. A w dzień działa tylko udarowy czujnik. Czujnik mikrofalowy ma to do siebie że nie widzi much i innych dziadostw, ale widzi przemieszczające się powietrze (ciepłe/zimne) i w upalne dni to jest powodem błędnych załączeń alarmu, w nocy gdy temperatura jest raczej stała nie ma tego problemu. Czujnik ten w maksymalnej czułości zawyje Ci nawet jak ktoś będzie przechodził obok auta (dlatego ja na noc mam czułość na maksa, i jak się ktoś kręci to juz wiem).
Rekomendowane odpowiedzi