Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 1.8 '97 r] Wskaznik poziomu paliwa wariuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakichs 2 tygodni mam problem ze wskaznikiem poziomu paliwa. przedstawie przykladowe sytuacje:

zatankowany jest tak na ponad 50l benzyny. jade sobie ok 5km i nagle patrze ze wskazuje mniej niz 3/4 baku. zatrzymuje sie, wylaczam silnik. po jakiejs chwili odpalam (powiedzmy ze poszedlem do sklepu) i znowu pokazuje ponad 50l poczym znowu po krotkim dystansie spada troche i po jakims czasie (bez zatrzymywania sie) wzrasta.

inna sytuacja.. pokazuje ze jest wiecej niz rezerwa i po kilku minutach jazdy nagle ze jest koncowka rezerwy. nie ryzykuje zatrzymaniem sie wiec jade na stacje i tankuje do pelna. dystrybutor pokazuje ze wlal niecale 50l i ze juz wiecej nie da rady.

tak ogolnie w kolko - podnosi sie i opada. do mechanika jeszcze nie jechalem bo sadzilem ze moze cos poradzicie..

aha.. wyciekow nie zaobserwowalem a auto ma przejechane prawie 300 tys.

pozdrawiam i z gory thnx za jaka kolwiek pomoc.

ciao

Opublikowano

wskazowka "reaguje" na na styl jazdy.czyli jak mu dajesz mocne :bicz: to wskazowka opadnie o pare kresek natomiast gdzy wrocisz do narmalnego( ekonomicznego ) stylu jady znowu sie podniesie.

Opublikowano

U siebie też to zauważyłem że jak ostrzej jade to lekko opada ale potem powraca na miejsce. U mnie jest inna rzecz że przy 1/4 zapala sie rezerwa a paliwa jest tyle co pokazuje wskaźnik mozna to jakoś przestawić na VAGU

Opublikowano
wskazowka "reaguje" na na styl jazdy.czyli jak mu dajesz mocne :bicz: to wskazowka opadnie o pare kresek natomiast gdzy wrocisz do narmalnego( ekonomicznego ) stylu jady znowu sie podniesie.
To prawda u mnie identycznie :smile:
Opublikowano
  • Autor

nie rozumiecie... :P nie czytaliscie uwaznie.... ;) ona nie opada minimalnie... ona opada o ponad od kreski do kreski.. i wraca.. mimo ze caly czas jade spokojnie - nie piluje go pod odcinke..

Opublikowano

Pewnie sie powycieraly te sciezki w plywaku, trzeba wymienic albo nadrukowac nowe, mechanik powinien sobie z tym poradzic, daj znac :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Okey. thnx. zobaczymy co mi powiedza.. :)[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2007, 12:22 _________________________________________________Juz troche czasu minelo a ja oczywiscie zapomnialem sie podzielic jak problem zostal rozwiazany.. :embarrassed:

Otoz... problem byl oczywiscie z plywakiem, drut byl pogiety tak ze plywak nie chodzil dobrze na nim.. naprawione... ale.... przez jakis czas bylo dobrze ale ostatnio wskaznik paliwa pokazuje mi ze jezdze "za darmo" :afro: wskaznik paliwa stoi na ciut ponad 1/4 baku, jak podociskam na obrotach troche to troszke opada (moze o 2mm) i jak znowu powraca jak jade normalnie. normalnie bym sie nie przejmowal ale tak jest od 2-3 dni ;) sadze ze znowu plywak, ale ze znalazlem temat z zeszlego roku (dla zainteresowanych link http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,951.0.html) to sam to sprawdze i teraz juz podziele sie informacjami jak tylko zrobie.. :)

pozdrawiam