Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Dystanse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym załorzyc dystanse do mojej audiczki,fele mam orginalne 17 z ET45 i zawieche s-line.Czy 17 milimetrowe dystanse mi podejda na tył tak zeby nic nie obcierało i jakie najlepiej na przod.chodzi mi o to zeby koła jak naj blizej rantu latały.

Opublikowano

ET32 to jest max,więc do twoich felg dystanse 13mm byłyby optymalne,

17mm będą na pewno za duże.

Opublikowano
  • Autor

tyko przy 13 bedzie problem z pierscieniem centrujacym

Opublikowano

ET32 to jest max

Nie prawda :cool1:

Co do dystansów to podaj szerokość felgi, no i parametry opony. Zresztą dużo o dystansach było, chociażby w temacie o ET. Wystarczy :szukaj:

Opublikowano

Tomku - nie zgodzę się z Tobą. Będzie OK, mam ori 17" ET45 7,5 235/45 + zawiecha S-Line -20mm. Z tyłu wrzuciłem dystanse 17mm i nic nie obciera. BTW jeśli chodzi o wrażenia optyczne - dystans mógłby być jeszcze większy bo koło chowa się jeszcze minimalnie pod rantem błotnika. Tyle tylko że spece odradzają - podobnie jak zakładanie dystansów z przodu, ponoć po jakimś czasie zawsze pojawiają się luzy. :confused4: Gdyby nie fakt że mam zamiar zmienić koła na 19" pewnie kombinowałbym dalej. Strzelam że aby wypchnąć koło idealnie pod rant przy tych parametrach felgi - potrzeba z przodu 20mm a z tyłu 25mm (a to już dużo :confused4:). U mnie po założeniu 17mm z tyłu wygląda to tak:

dystanslook1.jpg

Opublikowano

Z tyłu wrzuciłem dystanse 17mm i nic nie obciera

no to ładne kwiatki :chytry:

mam takie same kółka i właśnie nabyłem dużo mniejsze dystanse,bo bałem się,że będzie obcierało :angry:

Opublikowano

Jakie kupiłeś? I jaka cena jeśli można wiedzieć?

Opublikowano

12mm,chciałem założyć tylko na tył,mam je od Gilliego,więc za dobrą flaszkę :decayed:

Opublikowano

tylko przy 13 bedzie problem z pierscieniem centrujacym

Nie prawda ze bedzie problem z pierścieniem centrującym..

Ja mam 12mm dystanse firmy H&R i tam jest pierscień centrujący i nie ma z nim jakichkolwiek problemow :)

Opublikowano

Moje załatwiał VarioTech - od znajomego mechaniora z Poznania. 200zł za 17mm w komplecie ze śrubami. Początkowo miałem obawy co do jakości ale rozwiały się po założeniu nowych oponek :)

Opublikowano
  • Autor

pisałem do jednego goscia z allegro i odpisał mi ze 17mm z pierscieniem to minimum do B7

Opublikowano

powtarzam ze H&R robi 12mm z pierscieniem bo sam je mam :)

Opublikowano
  • Autor

jesli mozna wiedziec to gdzie je kupiłes i za ile :)

Opublikowano

ja je dorwalem od kolesia z allegro, prywatnej osoby... ogolnie to nie wiem gdzie dostac je w PL ... ale mozesz zamówić na niemieckim EBAY'u .. a moze masz kogos w NIemczch to Ci przywiezie :)

oto link do aukcji na ebay.de

http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=2455571+h%26r&_sacat=See-All-Categories

Opublikowano

U siebie mam ET 30 i jest idealnie, nie trzeba żadnych dystansów a felga to 18 szer 8,5 cala

Opublikowano

A powiedz jaka masz oponke na swoich felgach i czy nic Ci nie obciera jak np. masz komplet ludzi i gdzies na "hopce" podskoczysz mocniej ?

Opublikowano

Opony mam 225 40 R18 i jeszcze ani razu nie przytarłem nigdzie a wozi sie niekiedy kg :)

dd70ff9c66751e56med.jpg