Darkman Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam. Na przeglądzie wykazało,że ręczny działa tylko na prawą stronę.W czym może bycćproblem? Ja i tak udaję się do mechanika ale wolałbym miec jasność gdzie może być przyaczyna.Pozdrawiam.
wojtek26 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Może być pęknięta linka od ręcznego lub zapieczona dźwignia od ręcznego w zacisku
Gość spedyt Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zapieczony tłoczek z jednej strony, miałem to samo Wyciągnąłem zacisk i wyjąłem tłoczek na szczęście wystarczyło wyczyścić papierem i teraz działa, wymieniłem przy okazji wszystkie klocki Tłczki z tyłu wykręca/wkręca się a nie wciska
Wojtek75 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 popros kogoś,żeby wsiadł do auta i podciagał ręczny.schyl aie w okolicy tego koła,które jest bez ham.ręcznego tak aby zobaczyć zacisk i zobacz ,czy linka pracuje i czy zaciaga dźwigienkę od zacisku.Powinna się wyhylac o ok.1/4 obrotu.Jesli linka nie pracuje to wiadomo-linka out!!;jesli dżwigienka za mało się wyhyla lub wcale to wina tkwi w zacisku i tu mój przedmówca juz mówił co i jak.jest tez gdzieś obszerny temat o tylnych hamulcach i ich renowacji.Ja to robiłem dzisiaj i w sumie nic trudnego. pozdro Wojtek
kris_lpgcars Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 widze wszyscy pisza o oczywistych rzeczach ale warto powiedziec tu cos o tym ze linka przed dojsciem do kola ma taki fajny regulator naciagu ktory tez jest godny sprawdzenia. powodzenia:)
Darkman Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2007 thanks. już po kłopocie.wymieniona linka.wszystko działa .
A4-Tomek Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Odświeżam temat. Co w przypadku gdy linka i dzwignia działa, hamulec nożny działa a tylko ręczny nie działa? Coś padłu wewnątrz zacisku?
Rekomendowane odpowiedzi