tomi13ka Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Od niedawna posiadam B6 i po wsłuchaniu się podczas dodawania gazu nie słychać turbawki, czy w tym silniku nie słychać miłego dla ucha świstu tubiny?
kazuyaet Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Przy otwaretej szybie słuchałeś . Podczas jazdy w srodku nie słychać jak otworzysz szybe to tak.
Wihajster Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Od niedawna posiadam B6 i po wsłuchaniu się podczas dodawania gazu nie słychać turbawki, czy w tym silniku nie słychać miłego dla ucha świstu tubiny? wywal kata to usłyszysz :gwizdanie:
Daimos Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Przy otwaretej szybie słuchałeś . Podczas jazdy w srodku nie słychać jak otworzysz szybe to tak. Potwierdzam, otwórz szybkę i dodaj gazu wtedy na pewno usłyszysz świst
letallec Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ja w swoim AVF'ie tez nie słyszę. I jestem z tego nawet zadowolony. Jak chcesz ją słyszeć, to wywal kat. Jak turbo będzie na wykończeniu, to tez będziesz słyszał.
lukaszr Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jak turbo będzie na wykończeniu, to tez będziesz słyszał. Nie jest to reguła.
tomi13ka Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ok. chodzi oto że stoję na zewnątrz a kolega dodaje gazu i rusza a turbiny nie słychaż, dodam że auto dobrze ciągnie więc turbina chyba działa, tylko mały mankamęt na pierwszym biegu twardy pedał i dopiero po czasie ciągnie.
Gość Zimny Chirurg Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ja w swoim AVF'ie tez nie słyszę. I jestem z tego nawet zadowolony. Jak chcesz ją słyszeć, to wywal kat. Jak turbo będzie na wykończeniu, to tez będziesz słyszał. Nie ma znaczenia czy jest kat czy go nie ma czy turbawka sie konczy czy tez nie poprostu w niektóych silnikach sobie swiszcze w innych jej nie słychac. Ja niedawno smigałem TDIkiem z katem a turbawka swistała az miło i wcale sie nie konczyła a kat był. Tak ze nie ma zadnych zasad co do swiszczenia turbawki. A co to tego gazu co mówiłeś ze po chwili ciągnie to poczytaj o turbodziurze. Przechodziłem to samo niedawno. Pozdro ZC
Rekomendowane odpowiedzi