Walker Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mam taki licznik (przynajmnej wygląda tak jak na zdjęciu): Samochód to: AUDI A4 2.4 09.1997 Chciałbym wymienić na licznik z pełnym FIS oraz z białym podświetleniem. I teraz pytania: 1. Czy istnieje taki licznik (FIS i białe podświetlenie)? 2. Czy jest możliwa wymiana (nie różnią się kształtem, wymiarami)? 3. Czy jest możliwe takie podłączenie nowego licznika, aby wszystkie opcje działały? 4. Czy jest możliwa jest wymiana manetki na taką, która steruje FIS? 5. Czy białe podświetlenie takiego licznika oznacza, że tarcza jest podświetlona od tyłu żarówkami i w tarczy nie ma żadnego filtru koloryzującego? 6. Jakie czynności trzeba wykonać, aby wymenić licznik (np. lutowanie kabelków, podpinanie manetki)? 7. Jakie czynności trzeba wykonać, aby wymieniony licznik i reszta auta współpracowały ze sobą (np. przeprogramowanie kompa, wgranie immo)? 8. Jakie są koszty tych czynności? 9. Czy może mi ktoś podać numery licznika, którego mam szukać? 10. Czy może mi ktoś podać numery manetki, którą mam szukać? 11. Czy może ktoś już robił sam coś takiego i chciałby pomóc $ (szczególnie w okolicach Łodzi)? To chyba tyle pytań na początek Z góry dziękuje za pomoc...
Cuber Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Poszukaj na forum temat wałkowany był wiele razy!!! Białe podsietlenie było w wersjach po lifcie... Możesz wymienić licznik troszke zabawy będzi z pinami w kostkach ale da sie to zrobić, manetka jest najmniejszym problemem, w wymiarach nie ma różnicy, tutaj masz info co i jak skontaktuj sie z kolegą który to robił i Ci napewno pomoże!! http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9337 pozdr
Walker Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Opublikowano 3 Maja 2007 Mam prośbę o pomoc w znalezieniu części lub przynajmniej o podanie numerów katalogowych czego powinienem szukać. Rozumiem, że potrzebuje: - licznik z FIS i z białym podświetleniem - manetka z sterowaniem FIS lub - prawe ramie manetki z sterowaniem FIS Coś jeszcze? Co potrzebne do podania numerów części? PS. Czy ja mam IMMO w liczniku? [ Dodano: 04-05-2007, 01:22 ] I jeszcze jedno, czy znalazł by się jakiś SPEC w okolicach Łodzi, który by się tego podjoł?
Rekomendowane odpowiedzi