Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Obroty silnika na jałowym biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie powinny być obroty silnika na postoju , mój wkręca się do 3.750 i na tym koniec, czy to prawidłowe broty ?

Opublikowano

na postoju na biegu jałowym powinieneś mieć 861 obr/min[br]Dopisany: 23 Sierpień 2009, 12:16_________________________________________________a możesz napisać dla czego masz takie obroty po co tak kręcisz na postoju :mysli:

Opublikowano
  • Autor

pytam dlatego ,że jestem ciekawy(czy to zle). w takim razie zapytam do jakich obrotów się wkręca np. na trzecim biegu pedał gazu do oporu ?

Opublikowano

chodzi Ci o wartość, ile na 3 biegu samochód jest w stanie wyciągnąć maksymalnie aż do odcięcia?

Opublikowano

1Z/AHU nie pamiętam dokładnie ale na pewno mi się kręcił do 4.5 tys. , aktualny AVG (AFN) 5000 :naughty: (na trójce)

Opublikowano
  • Autor

dzięki za info, to z moim jest chyba coś nie tak ,skoro wkręca się tylko do 3,500 obr. mój mechanik twierdzi że ten typ tak ma, coś nie chce mi się w to wierzyć

Opublikowano

Zmień mechanika,a przede wszystkim filtr paliwa,no chyba że w ekstremalnym przypadku ktoś mu wcześniej ustawił dawkę paliwa na 12 :cool1:

Opublikowano

mój 1Z wykręca 4500 obrotów i pewnie dalej też by wykręcił ale silnik robi się głośny i mi go szkoda...

Opublikowano
  • Autor

jestem jeszcze zielony i nie wiem co to znaczy ,że ma ustawioną dawkie paliwa na 12. jaka powinna być prawidłowa dawka ?[br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 22:15_________________________________________________to ciekawy jestem co dolega mojemu audi, mózg mi puchnie od myślenia.[br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 22:17_________________________________________________KOLEDZY POMOCY

Opublikowano

ja proponuje abyś podjechał na najbliższego spota w twojej okolicy to ci koledzy podepną vaga i sprawdzą i ustawią jak będzie coś nie tak (napisz skąd jesteś)

Opublikowano
  • Autor

jestem z okolic mławy

Opublikowano

Mój 1Z wkręca się do 4500obr/min bez problemu, więcej też pewnie by się wkręcił ale szkoda mi go :P