Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 Avant ] Gdzie mocowana jest gaśnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega poniżej (może teraz powyżej) pytał gdzie gaśnica w B6 a ja pytam gdzie w B5. Bo sprowadziłem auto i gaśnicy nie było, teraz mam ją zawiniętą i jednym z boczków. Jak to jest u was. Macie jakieś jej mocowanie i gdzie?

Opublikowano

Moja lezy w kole zapasowym. :mrgreen:

Opublikowano

u mnie tak samo. To najlepsze miejsce na gaśnicę (koło zapas.)

Opublikowano

To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? :mrgreen:

Opublikowano
To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce????

Ale Kaziu ma gas chyba w kole to kolo lezy w bagazniku ??

Opublikowano

To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? :mrgreen:

Dobra wygrałeś :]

Nie, nie mam gazu w kole. Mam butlę zaraz za kanapą.

Opublikowano
Nie, nie mam gazu w kole. Mam butlę zaraz za kanapą.

No to troche glupio ktos zrobil, lepiej w kole :mrgreen:

Opublikowano

z jednej strony tak bo w kole bardziej praktyczne ale z drugiej to chyba butle mocowane w miejscach na koło mają mniejszą objętość i częściej trzeba tankować. Ja sobie zalewam całą butlę i mam spokój.

Opublikowano
z jednej strony tak bo w kole bardziej praktyczne ale z drugiej to chyba butle mocowane w miejscach na koło mają mniejszą objętość i częściej trzeba tankować. Ja sobie zalewam całą butlę i mam spokój.

No ale w kole nie razi w oczy, a tu otwierasz bagaznik i :shock: butla jak w polonezie :mrgreen:

Opublikowano

akurat u mnie nie razi bo jest tak sprytnie zamocowana za dywanikiem z bagażnika. Z daleka wygląda to jak po prostu trochę mniejszy bagażnik :D

PS

Tak offtopic. Wojciech mamy wspólnych znajomych się okazało. Chodziłem do klasy z gościem od ciebie z Czernicy.

Opublikowano

Chłopaki macie gg albo pw na pogaduszki :wink: Koniec OT :twisted:

Opublikowano

Hugo, taka normalna mala gasnica kompletnie nic nie pomoze jak sie cos zapali...widzialem jak kolesiowi sie zaczelo tlic pod maska i w 3 takie gasnice nie dalismy rady! wg mnie to taki pic na wode

...ja nawet nie wiem gdzie mam...albo w kole, albo w takiej kieszonce :twisted: w bagazniku

Opublikowano
No ale w kole nie razi w oczy, a tu otwierasz bagaznik i butla jak w polonezie

To nie butla ale instalacja gazowa w audi to tak jak w polonezie

Opublikowano

Kaziu_Wichura, zobaczymy za jaki czas zmienisz zdanie...butla w kole ma same zalety, a zasieg nie jest az tak wazny...(a jak jest to sie TDI kupuje :P) w PL masz co chwile stacje z gazem a dlugie trasy poza PL chyba nie az tak czesto sie robi...

Opublikowano

przeniesmy sie z tematem o lpg tutaj

http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=1032

bo Hugo znowu bedzie niezadowolony ze zmianu tematu, a troche doswiadczen z LPG mam....od gasnicy do LPG :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
Hugo, taka normalna mala gasnica kompletnie nic nie pomoze jak sie cos zapali...widzialem jak kolesiowi sie zaczelo tlic pod maska i w 3 takie gasnice nie dalismy rady! wg mnie to taki pic na wode

...ja nawet nie wiem gdzie mam...albo w kole, albo w takiej kieszonce :twisted: w bagazniku

Daje rade daje ... tylko trzeba umieć gasić, Jak juz się zaczęło jarać to się maski nie podnosi (niedopuszczać tlenu) tylko uchyla i wali cała zawartość gaśnicy.

• 1 rok później...
Opublikowano

moim zdaniem gaśnica powinna być zawsze pod reka. tak sie sklada ze pracuje w strazy pozarnej i cos o tym wiem. pomysl wozenia w kole zapasowym jest dobry ze wzgledow estetycznych ale zupelnie niepraktyczny jak pisal HUGO. z drugiej jednak strony wiekszosc naszych gasnic ma 1kg proszu. to zdecydowanie za malo zeby ugasic pozar chocby w komorze silnika przez kogos kto nigdy tego nie robil. nie wykluczone ze moze sie udac. mimo to gasnica powinna byc jak najlepiej dostepna i gotowa do uzycia nawet w tak dobrym aucie jak :a4fan:.

• 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam, że odgrzewam, ale przeglądałem ETKA i trafiłem na coś takiego:

fbe95ed318838860.jpg