Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRE] Jednorazowy problem z odpaleniem po kilkudniowym postoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Byłem pare dni na wyjeździe, także autko jeździło trochę mniej niż zwykle. Samochód stał w sumie 5 dni. W dniu wyjazdu spakowany odpalam auto, silnik kręci i nie chce zaskoczyć. Za trzecim razem przytrzymałem go dłużej (15-20 sekund)i w końcu zaskoczył, na początku bardzo nierówno i tak jakby nie na wszystkich cylindrach i po kilku sekundach wszystko wróciło do normy. Trasa prawie 600 km zero problemów, dzisiaj rano odpalił jak zwykle, czyli no problem od pierwszego kopa. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale trzeciego dnia pobytu wszedłem po coś do auta i poprostu odpaliłem go od pierwszego i od razu wyłączyłem silnik. Także następne odpalenie to z problemem, który opisuję miało miejsce tak naprawdę po dwóch dniach postoju. Nadmieniam , że pisałem już o swoim aucie i problemach, któe zgłaszałem w ASO , kiedy auto było jeszcze na gwarancji a mianowicie nierówna praca zaraz po odpaleniu, przez kilka sekund falowały obroty i lekko trzęsło budą, po czym zaraz wszystko wracało do normy. W ASO wydaje mi się, że poważnie podeszli do problemu, przebadali go na wwszystkie możliwe sposoby ( zależało mi bo było ta miesiąc przed końcem gwarancji) i nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Zmienil tylko soft na nowszy, który ponoć bardziej oszczędza sprzęgło i koło dwumasowe. Pytam kolegów czy może ktoś się z tym spotkał? czy może ktoś bardziej biegły w mechanice niż ja może coś zasugerować co było przyczyną , bo powiem szczerze jeżdże tym autem z salonu od nowości najechane mam prawie 70kkm bez problemowe, aż tu nagle takie faux-pas. Pozdrawiam wszystkich AUDImaniaków[br]Dopisany: 23 Sierpień 2009, 20:05_________________________________________________Czemu nikt się nie chce wypowiedzieć?