Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica pomiędzy A4 z Us i A4 z Europy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś już to zauważyłem, wczoraj będąc pod kantorem zobaczyłem że dolar stoi po 2.7.

Popatrzcie na audi.us i audi.pl do konfiguratora i ceny..

Niemal dwukrotna różnica po przeliczeniu na polskie złotówki alebo coś mi sie porypało :|

W USA 2.0 TFSI Q kosztuje $ 30,340.00 (30 tysięcy ?) po przeliczeniu na polskie to 81 918 zł

A w polsce ten sam model 164 134,60 zł

WTF, czemu tak jest? I jak wygląda kwestia sprowadzenia ? :rotfl::rotfl:

A moze poprostu sie rypłem w obliczeniach albo taki tematu już był..

[ Dodano: 29-04-2007, 11:57 ]

Znalazłem jakiś kalkulaor, ale róznica w cenie dalej duża..

Cena auta: 30000 $

Cło: 8953.5 zł

Akcyza: 3053.14 zł

Vat: 22340 zł

Wartość: 123882 zł

Do tego transport i auto wiele lepiej wyposażone i sporo tańsze in da hałs ?

Cos to podejrzane ;>

Opublikowano
Cos to podejrzane ;>

Tak już jest że auta można przywieść z Usa i będą tańsze, ale to muszą być już drogie auta

Opublikowano

nic tu nie jest podejzane. tak po prostu jest. myslisz dlaczego w nieczech jest reimport taki popularny. tam maja nie tylko paliwo tanie ale samochody tez.

Opublikowano
  • Autor
Cos to podejrzane ;>

Tak już jest że auta można przywieść z Usa i będą tańsze, ale to muszą być już drogie auta

Temat traktuje akurat o nowych i drogich dosyć autach, ale używki tez nie tak źle stoją, ale oczywiscie najlepiej sie wyjdzie na nówkach..

Opublikowano

Wszystko jest ok rok temu jak bylem w Miami zajechalem przy okazji do salonu Audi no i ceny mnie rozwalily :eek: trafilem na pracownika z Polski i pytam sie co jest grane a on ze salon ten sprzedaje ponad 50 samochodow w ciagu miesiaca, a u nas to w ciagu roku tyle nie zejdzie, takze ceny to oni sami ustalaja cos w tym musi byc :rolleyes:

Opublikowano
takze ceny to oni sami ustalaja cos w tym musi byc

ja ci powiem co jest w tym :wink: to AMERYKA!!!!tam wszystko jest możliwe :rotfl:

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to np. takie autka jak Q7 jest ok. 100 tys. złotóweczek tańsze w USA, czym auto droższe u nas, tym bardziej opłaca się sprowadzać, do tego jeszcze dochodzi wyposażenie USA, często o wiele lepsze niż europejskie...

Opublikowano
  • Autor
Jeśli dobrze pamiętam to np. takie autka jak Q7 jest ok. 100 tys. złotóweczek tańsze w USA, czym auto droższe u nas, tym bardziej opłaca się sprowadzać, do tego jeszcze dochodzi wyposażenie USA, często o wiele lepsze niż europejskie...

W USA wiele wyposażenia jest w standarcie, za które u nas trzeba słono płacic..

Nówka auto tylko w USA na to wychodzi ; ]

Ciekawe czy gdzieś jest jeszcze taniej :>

Opublikowano
Ciekawe czy gdzieś jest jeszcze taniej :>

Może w Chinach zrobili kopie (oni to potrafią) to na pewno są tańsze od wersji Usa

Opublikowano

Ale koszty wywozu autka z Chin prawdopodobnie są jeszcze większe w porównaniu do USA :cry:

Opublikowano
  • Autor
Ale koszty wywozu autka z Chin prawdopodobnie są jeszcze większe w porównaniu do USA :cry:
Wrecz odwrotnie ; ] Jedynie bariera językowa..

Wiesz ile rzeczy jest 'Mae in china" w Polsce? W cholere! Na allegro mnóstwo sprzedawców, i kontenery z Chin idą co chwile i łatwo dołączyć się do jakiegoś ze swoim samochodem..

To tylko moje zdanie ; ]

Opublikowano

Po prostu w USA praktycznie wszystko jest tańsze. Mnie interesują głównie dwie rzeczy samochody oraz broń i optyka myśliwska i co się okazuje:

1) samochody nawet 7-8 letnie 50% taniej,

2) bron 50-80% tańsza(tylko problem z importem),

3) Optyka(lunety, lornetki itp.) 50-100% tańsza.

Nic tylko importować:) I ja tak robie(głównie optyka) :twisted: .

Opublikowano

No takie ceny tam sa. Np Ford Mustang najnowszy, nowka z salonu wychodzi cos okolo 91 000 zl (silniczek ponad 300 KM z pelnym wypasem). :eek:

Opublikowano
  • Autor
Po prostu w USA praktycznie wszystko jest tańsze. Mnie interesują głównie dwie rzeczy samochody oraz broń i optyka myśliwska i co się okazuje:

1) samochody nawet 7-8 letnie 50% taniej,

2) bron 50-80% tańsza(tylko problem z importem),

3) Optyka(lunety, lornetki itp.) 50-100% tańsza.

Nic tylko importować:) I ja tak robie(głównie optyka) :twisted: .

100% tańsza? :o Sklepy rozdają towar za darmola? :lol:

Importowanie fajna rzecz, ale trzeba uważać na celników, jak wyślesz coś co zainteresuje skur.ieli na granicach to lepiej żebyś tego nie dostał, jak wyjmą to jeszcze kij, ale jak zdewastują/ włożą jakiegoś smierdziela to już przegięcie..

Tak się np dzieje ze sprzętem komputerowym, mowa o przesyłaniu przez ominięcie cła jako 'paczka-prezent'. Towary idące do oclenia zapewne całkiem inaczej są traktowane..

Opublikowano

Podam przykład: luneta Leupold VX-III 4,5-14X50 cena w USA- 850$(około 2300zł)+ przesyłka 20$ czyli razem około 2350zł a w Polsce 4190zł :twisted: .

Czyli przebicie prawie 100% :twisted: .

Podobnie jest z komputerami, kamerami itp, samochodami też :twisted: .

Opublikowano
  • Autor

Tak popatrzyłem i w chinach 2.0 TFSI kosztuje na polszkie ok 120 000 zetaczy więc już ceny bardziej 'polskie' :rotfl:

[ Dodano: 30-04-2007, 20:32 ]

Podam przykład: luneta Leupold VX-III 4,5-14X50 cena w USA- 850$(około 2300zł)+ przesyłka 20$ czyli razem około 2350zł a w Polsce 4190zł :twisted: .

Czyli przebicie prawie 100% :twisted: .

Podobnie jest z komputerami, kamerami itp, samochodami też :twisted: .

AAA w tą strone, jakoś inaczej do tego podchodzisz :P

Dla mnie to jest 50 % taniej :P a nie 100, znaczy inaczej mówiac to faktycznie w pl jest 100% drożej [;

[ Dodano: 30-04-2007, 20:34 ]

Hehe, ale w Japoni ceny znowu w dół, prawie jak w Ameryce [;