Armani85 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam ostatnio moja A4 podupadla na moc pamietam jeszcze jak ja kupowalem to ciągła pięknie az wbijalo w fotel co prawda dalej niezle ciagnie ale to juz nie to samo co wczesniej przyspieszenie od 0-100 takze zmalalo i predkosc max na poszczegolnych biegach rowniez pamietam ze moja a4 na 2 biegu doszla do 90km/h teraz max 70-75 kto wie czym to moze byc spowodowane. pozdrawiam
bish - kopt Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 pierwsze co to jedz na kompa i sprawdz parametry przepływomierza bo prawdopodobnie to jego wina, wymiana na nowy - tylko oryginał ok. 450 zł i odrazu poczujesz różnice. Miałem takie objawy - auto z niskich obrotów szło w miare dobrze, problemy zaczynały sie pow. 3000 tys. obr. diagnozy były różne że turbo pada, że silnik juz zakapiony itd. wystarczyło wpiąć nowy czujnik , 5 min roboty pod chmurką + 450 nowy Bosch + 50 wjazd na kompa przepływki lubią siadac w dieslach
przemik Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam ostatnio moja A4 podupadla na moc pamietam jeszcze jak ja kupowalem to ciągła pięknie az wbijalo w fotel co prawda dalej niezle ciagnie ale to juz nie to samo co wczesniej przyspieszenie od 0-100 takze zmalalo i predkosc max na poszczegolnych biegach rowniez pamietam ze moja a4 na 2 biegu doszla do 90km/h teraz max 70-75 kto wie czym to moze byc spowodowane. pozdrawiam Zacznij od pelnej diagnostyki...
Armani85 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dodam jeszcze ze auto zaczelo dosc mocno dymic na bialo i brac olej nie wiem czy to ma jakies powiązanie... nic tylko ciagle problemy.
bish - kopt Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 uszkodzenie mechaniczne, teraz ścigaj tego mechanika co ci tam kopał, po naprawie trzeba było autko przetestować, a tak wypłaciłeś pare tysiaków i będziesz sie teraz z nim ganiał o reklamacje, bo z tego co rozumiem posypało ci się to po wymianie rozrządu?
Armani85 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dokładnie tak[br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 14:06_________________________________________________Bylem u mechanika mowil ze turbina juz konczy zywot bo dymi przeokropnie i bierze olej przez 700km zjadl prawie 2l oleju.
Gość Zimny Chirurg Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dokładnie tak[br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 14:06_________________________________________________Bylem u mechanika mowil ze turbina juz konczy zywot bo dymi przeokropnie i bierze olej przez 700km zjadl prawie 2l oleju. Z tego co opisujesz to tez stawiam na turbine. Pozdro ZC
Rekomendowane odpowiedzi