Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFB] Moc słabsza niż kiedyś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio moja A4 podupadla na moc pamietam jeszcze jak ja kupowalem to ciągła pięknie az wbijalo w fotel co prawda dalej niezle ciagnie ale to juz nie to samo co wczesniej przyspieszenie od 0-100 takze zmalalo i predkosc max na poszczegolnych biegach rowniez pamietam ze moja a4 na 2 biegu doszla do 90km/h teraz max 70-75 kto wie czym to moze byc spowodowane. pozdrawiam

Opublikowano

pierwsze co to jedz na kompa i sprawdz parametry przepływomierza bo prawdopodobnie to jego wina, wymiana na nowy - tylko oryginał ok. 450 zł i odrazu poczujesz różnice.

Miałem takie objawy - auto z niskich obrotów szło w miare dobrze, problemy zaczynały sie pow. 3000 tys. obr.

diagnozy były różne że turbo pada, że silnik juz zakapiony itd. wystarczyło wpiąć nowy czujnik , 5 min roboty pod chmurką + 450 nowy Bosch + 50 wjazd na kompa

przepływki lubią siadac w dieslach

Opublikowano

Witam ostatnio moja A4 podupadla na moc pamietam jeszcze jak ja kupowalem to ciągła pięknie az wbijalo w fotel co prawda dalej niezle ciagnie ale to juz nie to samo co wczesniej przyspieszenie od 0-100 takze zmalalo i predkosc max na poszczegolnych biegach rowniez pamietam ze moja a4 na 2 biegu doszla do 90km/h teraz max 70-75 kto wie czym to moze byc spowodowane. pozdrawiam

Zacznij od pelnej diagnostyki...

Opublikowano

uszkodzenie mechaniczne, teraz ścigaj tego mechanika co ci tam kopał, po naprawie trzeba było autko przetestować, a tak wypłaciłeś pare tysiaków i będziesz sie teraz z nim ganiał o reklamacje, bo z tego co rozumiem posypało ci się to po wymianie rozrządu?

Opublikowano

Dokładnie tak[br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 14:06_________________________________________________Bylem u mechanika mowil ze turbina juz konczy zywot bo dymi przeokropnie i bierze olej przez 700km zjadl prawie 2l oleju.

Gość Zimny Chirurg
Opublikowano

Dokładnie tak[br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 14:06_________________________________________________Bylem u mechanika mowil ze turbina juz konczy zywot bo dymi przeokropnie i bierze olej przez 700km zjadl prawie 2l oleju.

Z tego co opisujesz to tez stawiam na turbine.

Pozdro

ZC