Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z szyberdachem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam drobny problem z elektrycznym szyberdachem. Chodzi o to, że "działa" ale jak ustawię na pozycję zamknięcia to szyber jest lekko uchylony. Natomiast żeby był zamknięty pokrętło musze ustawić w połowie pozycji cofania dachu. Jeszcze wczoraj szyber działał normalnie. Jak można to naprawić??

Opublikowano

Miałem to samo. Równocześnie miałem problemy z zawilgoconą elektroniką w pompce sterowania centralnym zamkiem. Jak naprawiłem tą elektronikę od tego czasu szyber chodzi jak należy.

Naprawa elektroniki polegała w moim przypadku na dokładnym oczyszczeniu jej spirytusem kosmetycznym z syfu i poprawieniu jednej uszkodzonej ścieżki. Na koniec trzykrotnie całą płytkę obustronnie pokryłem lakierem nieprzewodzącym w sprayu. Teraz można ją do wiadra z wodą wsadzić i nic jej nie ruszy.

Opublikowano

No u mnie centralny też nie chce załapać czasami... :confused4: Jedna rzecz mnie zdziwiła, bo jak zamykam szyber z funkcji komfort to wszystko jest ok i dach zamyka sie normalnie, tylko z tym pokrętłem mam problem. A sterowanie szyber i centrala jest przy pompce czy gdzies indziej mam szukać sterowania?? Dziękuję za odpowiedź, to już mnie troszkę naprowadziło :notworthy:

Opublikowano

A sterowanie szyber i centrala jest przy pompce czy gdzies indziej mam szukać sterowania??

Tak. W tej samej puszcze co pompka jest elektronika od sterowania centralnym zamkiem i szybami elektrycznymi.

Opublikowano

Jeszcze raz dziękuje bardzo :> Zaraz biorę się do roboty :naughty:[br]Dopisany: 26 Sierpień 2009, 10:26_________________________________________________Witam ponownie :hi: Z powodu braku internetu nie mogłem opisać postępu w pracach nad nie działającym szyberdachem. Nie była to centralka. Ale dobrze, że kolega Demo o tym napisał, bo przy okazji sprawdziłem czy wszystko jest na miejscu i czy nie ma wilgoci. Na szczęście nie ma i to jest plus. A wracając do usterki... Sterownik (te takie małe śmieszne przekrętełko koło lampek na podsufitce :> ) pod wpływem wstrząsów poprostu się odpiął od instalacji która do niego idzie. Troszkę go obpukałem, obstukałem, wyczyściłem i działa!! A więc, kasa dalej w kieszeni i działający szyber. :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...