Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Po wymianie termostatu wskaźnik temperatury spada do 60 stopni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moj kolega jest posiadaczem audiczki 1.9 TDI wymienil termostat i w trakcie jazdy samochod normalnie sie nagrzewa do 90 stopnia ale pozniej temperatura spada do 60 i znowu powoli dzwiga sie do 90 stopni, a na wyswietlaczu od klimy ciagle na kanale 51 pokazuje 90 stopni i moje pytanie sa takie:

1.czy to awaria licznika?

2.czy czujnik od temperatury cieczy przesyla sygnala do wskaznika temperatury i klimy czy sa dwa rozne??

Opublikowano

czujnik temperatury masz do wymiany

Opublikowano
  • Autor

grabson765 a mozesz mi powiedziec ktory to jest czujnik bo dowiedzialem sie ze sa dwa G2 i G62 ale nie wiem gdzie on jest i ktory ma byc wymieniony?

Opublikowano

Temperaturę cieczy sprawdza się w climatroniku na kanale 49. U mnie jest 76* a na kanale 51 ciągle 90*

Opublikowano

Ja mam podobną sytuacje. Silnik rozgrzewa się normalnie do 90*C, w czasie jazdy cały czas mam 90*C (na wyświetlaczu).

Ale np. gdy dojeżdżam do skrzyżowania, wrzucę na luz, to na moment temperatura na wyświetlaczu spada do około 80*C.

Zaobserwowałem że tak się dzieje po dłuższej jeździe z większą prędkością.

Na kanale 49 temperatura oscyluje w granicach 81-84*C

Na kanale 51 cały czas 90*C

Opublikowano

Mi temperatura spadała na wolnych obrotach przez termostat ale aż nie aż tyle stopni po wymianie na oryginalny jest ok

Opublikowano
  • Autor

panowie sprawdzilem kanal 49 i wskazuje tak: najpierw nagrzewa sie do 87 stopni puzniej spada do 60 stopni i znowu lecie do ok.87 a pozniej spadlo nawed do 40 licznik wskazuje tak samo czyli nowy termostad jest uszkodzony czy moze czujnik??

Opublikowano

To co widzisz w 49 kanale klimatronika jest tym samym co pokazuje zegar na blacie... tylko z duzą dokladnoscią...

Zeby stwierdzic jaka jest faktycznie temp. płynu - trzeba podlaczyc VAG...

W Twoim przypadku na 99% czujnik temp. do wymiany... mozna jeszcze spróbowac spikac wtyczke jakims WD40...

Opublikowano

Możesz sprawdzić jeszcze czy masz ciepły czy zimny dolny wąż od chłodnicy? Ja mam cały czas zimny, i temperatura też tak mi spada.

Wydaje mi się że to wina termostatu.

A z nimi to jest różnie, nie zawsze nowy oznacza że termostat jest dobry...

Opublikowano
  • Autor

a gdzie znajduje sie ten czujnik??[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 12:19_________________________________________________panowie wiecie gdzie jest ten czujnik czy nie??