Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Nieśmiertelny temat zamka centralnego - szukajka nie pomaga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wyglada tak: Mam B5 '95 bez ori zdalnego. Mam dorobiony przez porzedniego właściciela sterownik zdalny.

Wszystko chodziło jak trzeba do piatku.

Teraz jest problem z otwieraniem, naciskam przycisk do otwarcia, kierunki migają pompka zabuczy i sie nie otwiera, w lewych drzwiach mam walnieta wkładke, prawe drzwi lub bagażnik jak otworze kluczem otwiera wszystko.

Jak dam przycisk zamknij, zamyka razem z kierunkami, wszystko jest wtedy dobrze. Po przekręceniu kluczyka rygluje drzwi jak zwykle po jego wyłączeniu słychać pompkę ale nie otwiera, jak pociagne za wew. klamke lewych drzwi otwieram od srodka wszystkie drzwi...

Podsumowując kierunki działaja prawidłowo, centrala reaguje na pilot, zamyka prawidłowo, natomiast nie otwiera wogóle zdalnie ani z pilota ani po stacyjc.

Nie mam pojecia skąd sterownik bierze sygnał do otwarcia ma ktoś doswiadczenie?

Co sprawdzić, gdzie szukać kabli od tego sterownika?

Opublikowano

Witam, ja miałem podobny problem jak montowałem u siebie nie oryginalny sterownik centanego, z centralki wychodzi osobny sygnał na otwieranie i osobny na zamykanie zamka sygnałem masy (tak było u mnie) tyle że ja u siebie początkowo zrobiłem to nie chlujnie i paru dniach odczepił mi się sygnał otwierania od kostki i miałem dokładnie tak samo jak Ty, sterownik powinien być (acz kolwiek nie musi) zlokalizowany gdzieś blisko kostek do których sie wpinamy przy montażu ( ściągasz osłonkę przy cynglu od otwierania maski) albo przy pompce centalnego zamka w bagażniku, tu masz link z motażem uniwersalnym http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b5_montaz_sterownika_centralnego_zamka_z_pilota-t48839.0.html ja z niego korzystałem ale musisz mieć schemat twojej centalki żeby wiedzieć który kabel za co odpowiada pozdro :hi:

Opublikowano

kolego gdyby na tym forum były punkciki jak np. na www.forum.vwgolf.pl to miałbyś +1, coprawda jak to czytam to Audi juz sie otwiera z pilota i zamyka ale masz 100% racji, jakić mądrala cały układ pospinał na "gilotynki". jedna sie rozpięła i gotowe, zrobiłem piękną zalecaną przez elektryków skrętkę i moduł pięknie pracuje, zaoszczędziłem kilka złotycha kolega ma u mnie dobre piwko za chęci.

Podsumowując, te moduły ogólnie są dosyć sprawne jednak warto przyłożyć się do ich montażu i pamiętać o tym że osobno jest sterowane otwieranie i zamykanie....

Temat do zamknięcia :hi: