Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dodatkowy wzmacniacz pod głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamontowane radyjko Audi Navigation Plus. Wymieniłem głośniki z przodu na Powerbassy S-6C (Moc RMS 70 W) raz z tweeterami. Jestem na etapie dokładania do tylnych drzwi głośników Hertz DCX 165 (Moc RMS: 60 W). Głośniki z półki wyrzuciłem. Moje pytanie jest takie czy warto dokupić jakiś mały wzmacniacz (2x50 W, albo 4x50 W albo więcej) i podłączyć pod głośniki ? Nie wiem jakie parametry ma samo radyjko.

Opublikowano

Radio ma około 4x20 moze 25RMS na pewno nie wiecej.... podejrzewam, ze po odpowiednim wygluszeniu drzwi i zamontowaniu wzmacniacza jakosc dzwięku sie poprawi, a na pewno bass bedzie lepszy :)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zabieram się za wygłuszanie. Doradźcie jeszcze jaki wzmacniacz wstawić. Czy warto bawić się w coś takiego http://www.allegro.pl/item718259321_sklep_maly_a_potezny_1000w_4kanly_vk240_kable.html ? Dodam że z tyłu mam wzmacniacz CarPower HPB-1502 i dwa subwoofery. Czy lepiej dokupić jakiś wielokanałowy wzmacniacz i na jednym wzmacniaczu to wszystko połączyć ? Jeśli tak to jaki wzmacniacz polecilibyście ? W tych subach siedzi JBL 2x200 W RMS.

Opublikowano

ten wzmacniacz ktory masz jest dobry i wystarczy ci do subwooferów... jednak ten ktory pokazales w linku to"dno i wodorosty" znajdz sobie cos koniecznie firmowego, uzywanego i niekoniecznie drogiego...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Troche odświeżę kotleta :cool1: jesli podłączę wzmaka jakies 600 wat do 4 głosników 2x100 wat i 2xstandard ori nokia.Będzie to jakos grało czy moze spowodowac jakies komplikacje :gwizdanie:

Opublikowano

Czysto technicznych komplikacji nie będzie, jeśli będzie to wzmacniacz minimum 4 kanałowy i stabilny w stereo do 2 ohm (czyli każdy, którego kanały można zmostkować i w mostku chodzi przy 4 ohm)

Opublikowano

Troche odświeżę kotleta :cool1: jesli podłączę wzmaka jakies 600 wat do 4 głosników 2x100 wat i 2xstandard ori nokia.Będzie to jakos grało czy moze spowodowac jakies komplikacje :gwizdanie:

komplikacja może się tylko pojawić z tymi ori noki :gwizdanie: (o ile dobrze zrozumiałem, że też chcesz je podpiąć pod ten nowy piec) :piroman:

Opublikowano

to czyli lipa bedzie jak podepne ori głosniki pod piecyk 4 kanałowy

Opublikowano

to czyli lipa bedzie jak podepne ori głosniki pod piecyk 4 kanałowy

nie wiem czy będzie lipa, ale weź pod uwagę, że ori głośnik ma 20 watt :gwizdanie:

plus kilka wiosenek mu minęło :wink4: u mnie poszły do wymiany bez pieca więc :gwizdanie: