Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AvF] Wymiana turbiny a spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Auto Audi A4 Avant 2004 r 130 KM.TDI Jak pisałem przy powitaniu, mam jak na razie same problemy z autkiem. Doszło do tego że wymieniłem turbinę. No i kolejny problem. Auto w mieście (Bydgoszcz) pali mi 12l....przy delikatnej jeździe….Zauważyłem iż turbina ciągnie już od samego dołu, około 1000 obrotów. Czy to może być przyczyna tak wysokiego spalania?

Jeśli nie to co? No i najważniejsze: może ktoś poleci miejsce w Bydgoszczy gdzie mogę serwisować to autko w pobliżu Bydgoszczy? Jak na razie nie trafiłem na dobrego i doświadczonego mechanika.

POMOCY…..

Opublikowano

:vaglogi:

to nam powie najwięcej

Opublikowano
  • Autor

Staram sie, na razie brak komunikacji miedzy oprogramowaniem a autkiem.:):):):

Moze ktos cosik podpowie?

Opublikowano

Może najpierw powiedz czym się chcesz połączyć,jakia wersja Vaga,com, czy usb,ustawienia portów,jaki start baud?

Opublikowano
  • Autor

To tyle co wiem: vag com 409-1, kabel usb, ustawiony na com 1 dbiór i transmisja 1024, czas opoznienia 1, port status jest o.k. interface znaleziony a brak komunikacji ze sterownikami.

Opublikowano

to moze zmien Vaga-u mnie na 303 i 312 czas opoznienia mam 30-sprobuj tak,moze pomoze

Opublikowano

Marek ja ze swoim autkiem jezdze do mechanika do fordonu w bydg. Młody chłopak tzn dwóch i pracują w skodzie. Jeśli chcesz to na privie Ci wytłumacze jak do niego dojechać. Jak pierwszy raz do niego podjechałem z hałasującą turbiną to zaczął od wymiany sprzęgiełka od alternatora bo nawet nie wiedziałem ze ono tak hałasuje :)

Opublikowano

A łączy się ze sterownikiem ABS czy AIR?,bo jeśli nie to ktoś wytargał kabel z wtyczki,i przy sprzedaży zapomniał Ci powiedzieć,często tak się dzieje przy braku jakiejkolwiek komunikacji.

Opublikowano
  • Autor

ernius,

chetnie sie do nich wybiore, jesli mozesz podaj namiary.

Jak na razie podpialem kompa i zaczal trybic, ucze sie dalszego postepowania.:):):

Wyglada na to ze cos jest nie tak: po podlaczeniu kompa chwilowe spalanie miesci sie w normie,musze zrobic Logi o tkorych pisali koledzy na forum.

Opublikowano

To tyle co wiem: vag com 409-1, kabel usb, ustawiony na com 1 dbiór i transmisja 1024, czas opoznienia 1, port status jest o.k. interface znaleziony a brak komunikacji ze sterownikami.

Na pewno masz dobry soft(409-1) do tego kabelka? Moze sprobuj ze starszym softem.