Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FILTR sportowy wkładka powietrza AUDI A4 PASSAT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

ale warto w ogóle coś takiego kupić i czy rzeczywiście poprawia sie praca silnika????

Opublikowano

była o tym dyskusja i wyszło na to, że lepiej jest częściej zmieniać tańsze filtry.

Opublikowano

w 1.8T kumpel robił pomiar na hamowni z normalnym filtrem i wkładką K&N - i wiesz co... żadnej różnicy - generalnie nie ma się nad czym zastanawiać

Opublikowano

Robiłem pomiar na seryjnym aucie wkładka K&N vs filtr seria i różnica wyszła 0KM i 0Nm :lol:

Poza tym filtr K&N maja tą nieładną przypadłość uwalania przepływomierza ... jeżeli więc koniecznie chcesz wkładke to najlepiej firmy AFE - są mniej naolejone (czytaj: bezpieczniejsze dla MAFa).

Opublikowano
Poza tym filtr K&N maja tą nieładną przypadłość uwalania przepływomierza

tzn mam rozumiec ze sama wkladka tez potrafi uwalic przeplywke ? Ze stozki to wiedzialem... Wsadzilem sobie taka Greena, zrobilem na niej moze z 1000km i zaczely sie problemy z autem - dlawi sie przy dodawaniu gazu

Opublikowano

tzn mam rozumiec ze sama wkladka tez potrafi uwalic przeplywke ? Ze stozki to wiedzialem... Wsadzilem sobie taka Greena, zrobilem na niej moze z 1000km i zaczely sie problemy z autem - dlawi sie przy dodawaniu gazu

Kunio dobrze rozumiesz :rotfl:

Opublikowano

i co sie tak cieszysz? Uwaliłem sobie przeplywke w takim razie :rolleyes:

Opublikowano

mam przepływke jeśli potrzebujesz

Opublikowano

Możesz spróbować umyć ją (tzn. wymoczyć) w czystym alkoholu. Zazwyczaj pomaga.

Opublikowano

Panowie, jak kupiłem swoją B5-tkę to miała już zamontowaną wkłądkę K&N'a, od tamtej pory przejechałem niecałe 30kkm+ nie wiadomo ile kkm poprzedni właściciel (wkładka była w międzyczasie 2x czyszczona i nasączana przeze mnie) i jak narazie przepływka ma się raczej OKi.

Piszę to nawiązując do niektórych wypowiedzi mówiących, że montaż wkładki=natychmiastowa śmierc MAF'a.

Wychodzi na to, że wkładka nie zawsze oznacza śmierc, a przynajmniej nie natychmiastową :cool: , przepływomierza.

Nie zaprzeczam jednocześnie temu, że jednak czasami tak się dzieje.

Co do skuteczności wkładki, to myślę, że jest bliska-równa zeru :frown:

Pozdrawiam!

Opublikowano

Uwalony przepływomierz wcale nie musi wywalać błędu. W wiekszości przypadków, przepływka sobie powoli zdycha tracąc swoje właściwości, a właściciel żyje w błogiej nieświadomości :biggrin:

Błąd wywala dopiero gdy przepływka jest bliska smierci.

Najłatwiej sprawdzić stan przepływki monitorując przepływ powierza w g/s (Block 001) oraz zasilanie paliwem w Block 032 (jak pada przepływka to zwiekszają sie wartości w drugiej kolumnie - Multiplicative, np z 3% do 15%).

U mnie nie było błędów, ale po wymianie MAFa odczyty przepływ w jakis cudowny sposób skoczyły od razu ze 160 g/s do 210 g/s.

Opublikowano

jednak to nie przeplywka, odpiąłem ją i dalej to samo

Opublikowano

no właśnie :lol: teraz logicznie myśląc wyciągnij z tego wniosek :rotfl: Odpinasz przepływke - żle, podpinasz przepływke - też źle - podpinasz sprawną przepływke - dobrze :question::lol::lol::lol:

Opublikowano

hmm nie pomyslalem :wink: ale teraz to auto wcale nie jedzie - laduje max 0,5 bara

Opublikowano

Podepnij vaga i zobacz jakie masz wartości Mass Flow - przy twojej mocy powinieneś mieć w ok 200 g/s.