sosna22222 Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Witam Od dlugiego czasu mam problem z centralnym zamkiem( zamek sie po prostu zamyka) Mam takie pytanie czy mozliwe jestr ze ma na to wplyw nie zamykająca sie klapka wlewu paliwa ? (tzn bolec ktory powinien zaryglowac klapke nie moze jej zamknac gdyz klapka jest lekko zapadnieta) Sam mechanizm, który steruje bolcem jest ok ponieważ gdy klapka jest otwarta to przekrecajac kluczyk bolec sie wysuwa i chowa. Czy ktos ma podobny przypadek? rosze o pomoc Pozdro wki
Radek321 Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Poprostu trzeba wykręcić trochę odbój tak aby klapka nie była zapadnięta i bolec zamykał klapke.
sosna22222 Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Opublikowano 2 Maja 2007 sluchaj tylko odbojnik jest gumowy i nie zabardzo mozna go wykręcic
Radek321 Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Dlaczego nie można go wykęcić powinien dać się wykręcić.
Radek321 Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 No i co z tego że jest gumowy ja wiem że to nie jest śrubka ale ma nacięty gwint i jest wkręcany złap go palcami i go trochę wykręć.
sosna22222 Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Opublikowano 2 Maja 2007 Tak masz racje ma gwint i mozna go wykrecic ale teraz moje pytanie a propo bolca czy on ma byc troche zakrzywiony bo idelanie prosto nie wychodzi :eek:
Radek321 Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Nie jestem na 100% pewien ale raczej powinien być prosty.
wit.s Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Nie jestem na 100% pewien ale raczej powinien być prosty. Prosty tak, ale z blachy wychodzi pod kątem innym niż 90stopni, czyli wygląda troche tak jakby był krzywy :biggrin: Zrób zdjęcie jak to wygląda u Ciebie.
sosna22222 Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Opublikowano 2 Maja 2007 U mnie wychodzi z blachy wykrzywiony w stronę klapki wlewu paliwa jak znajde chwile to zrobie zdjecie
Rekomendowane odpowiedzi