udy Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Witam, Dzień bez problemu z autem jest dniem straconym tak więc, kupiłem tydzień temu lampy ksenon orginalne, po zamontowaniu świeciły super przez jakieś trzy dni, następnie przestała świecić jedna lampa, myślałem że żarnik więc podmieniłem ze świecącej lampy, niestety na podmienionym żarniku który świecił w drugiej lampie również nie działało. Wywnioskowałem z tego iż to pewnie przetwornica skończyła swój żywot, zamówiłem nową valeo na allegro i czekam na nią. Dzisiaj jednak właśnie wracałem sobie z wawy do domku na wieś przestał świecić również drugi xenon, jakoś się doczłapałem na halogenach w miare możliwości jadąc na długich. I teraz pytanie, czy mam takie kur....ske szczęście że padły mi ze starości obie przetwornice na raz, po prostu przyszedł ich czas czy też coś innego powoduje ich awarie ?? nie chciałbym jak się domyślacie wymienić obu przetwornic żeby znowu one mi padły, jutro jestem umówiony do elektromechanika ma spojrzeć. Co należy sprawdzić??, zetknął sie ktoś z takim problemem?? Sprzedawca lamp twierdził iż są naprawdę mało używane (sprzedawca to forumowicz) tak więc dziwne żeby akurat obie się zużyły po tym jak je założyłem, a być może z lampami wszystko jest ok tylko coś nie tak z moją instalacją, w elektryce jestem zielony a to moje pierwsze ksenony w aucie. Pozdro
Wąski Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Hym ktoś już miał tak problem z xenonami ja bym stawiał na zbieg okoliczności.Valeo robiło wadliwe te przetwornice. Ja wymieniłem obie w odstępie dwóch miesięcy.
udy Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 po ile je sprzedajesz[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2009, 11:33_________________________________________________właśnie dostałem przetwornice, wymieniłem i świeci, ciekawe jak długo,
Rekomendowane odpowiedzi