kaznodziejah Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 witam panowie po wymianie zawieszenia z przodu i tarcz i klockow z tyłu pojawil mi sie blad abs i wykrzyknik... podpialem vaga wskazal sensor predkości kola prawy przod. przeciscilem wszystkie czujniki zapobiegawczo, skasowalem blad. I co sie dzieje. Kontrolka nie swieci się stale tylko sie teraz czasami zalaczy, natomiast w momencie gdy dochamowywuje przy nieswiecacej kontrolce, przy predkości poniżej 30km niewazne od nawierzchni i sily hamowania jakby wlaczala sie pompa abs, mianowicie slychac dzwięk jakby silnika i dzialanie przez kilka sekund, ponadto nie wsiska sie pedal hamulca do konca i auto gorzej hamuje, dodam ze przy hamowaniu agresywnie przy wiekszych predkościach nic takiego sie nie dzieje. Natomiast przy swiecacej kontrolce abs i wykrzykniku nic takiego nie ma miejsca i hamuje normalnie. Macie jakies pomysly co jest problemem dziekuje
wojtekce Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 zmieniła się odległość między czujnikiem a koronką ABS prawdopodobnie
kaznodziejah Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 jakis pomysl co zrobic? myslisz ze ktoras koronka z tyłu? czy z przodu? rozebrac i dobic koronki czy jezdzic i poczekac? na nowych tarczach i klockach zrobilem juz z 1000 km wiec raczej sa dotarte. pozdrawiam
wojtekce Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 sprawdź odległość na przednim prawym kole , vag wskazał tam błąd i tam szukaj przyczyny
woncki Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 sprawdź odległość na przednim prawym kole , vag wskazał tam błąd i tam szukaj przyczyny Dokłandnie , miałem to samo , u mnie pomogło głębsze osadzenie czujnika .
Rekomendowane odpowiedzi