retrikal Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Felgi jakie mam to 17cali ET35 i 8" szeroka, opony 225/45/17, czy jest możliwość odsadzenia jeszcze kola od piasty przy takich wymiarach? Zakupiłem dystanse 20mm, będąc pewnym, że felgi mają ET45, ale teraz jak czytam to chyba i nawet do takiej ETki 20mm by nie podeszło.... Jakie może być najniższe ET w b6 przy 8 calach szerokości felgi? EDIT: włożyłem do feli jak w temacie dystans 20mm z pierscieniem.. oprócz tego, że na hopach może ocierać....to, czy to w ogóle bezpiecznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOval81 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Maxymalnie wciśniesz ET30 na 8" - więcej może już ocierać na hopkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Mam prośbę - możesz zrobić fotkę jak wygląda Twoja 8" z ET 35 w stosunku do rantu błotnika? Myślałem że przy takim ustawieniu jest idealnie pod rant... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 http://www.allegro.pl/item736130662_schmidt_18x8_5j_5x112_bridgestone_potenza_205_40.html to są fele od kumpla u mnie w B7 przód był równo z nadkolem a nawet delikatnie wystawał, za to tył był o 1cm schowany. Nawet fajny ale inna guma by się przydała, bo na 205/40 felgi wydawały się małe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOval81 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 http://www.allegro.pl/item736130662_schmidt_18x8_5j_5x112_bridgestone_potenza_205_40.html to są fele od kumpla u mnie w B7 przód był równo z nadkolem a nawet delikatnie wystawał, za to tył był o 1cm schowany. Nawet fajny ale inna guma by się przydała, bo na 205/40 felgi wydawały się małe.. Wszystko ładnie, tylko, że tu jest szerokość 8,5" i ET35 i jeszcze tył się chował o 1 cm?? W B6 chyba by takiego numeru nie zrobił, coś mi się wydaje. Do tego jeszcze kapcie 225/40 to już na bank tył by szorował na hopach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 hmm... wracając do tematu dystanse 20mm poszły do drugiego autka, w passacie mam 16cali 6.5" szerokie i ET50 więc podeszly idealnie... Maxymalnie wciśniesz ET30 na 8" - więcej może już ocierać na hopkach czy przy seryjnym "zwykłym"zawieszeniu tez może ocierać? Mam prośbę - możesz zrobić fotkę jak wygląda Twoja 8" z ET 35 w stosunku do rantu błotnika? tak, proszę tu są fotki aktualnej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ja mam 8 cali, ET 35 opona 245/35/19 , zawias - 20mm i jest na styk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ja mam 8 cali, ET 35 opona 245/35/19 , zawias - 20mm i jest na styk na 8 cali masz założone 245/35 to chyba lekki walec jest, czy nie ??? mógłbyś dać jakąś poglądową fotkę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Dla porówniania 17" 7,5" 235/45 ET45, zawiecha -20: seria vs. dystans 17mm (jeszcze troszkę brakuje... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 17" 7,5" 235/45 jakie ET ???? bo to w sumie najważniejsze edit: dobrze się domyślam, że też 35? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 O kurcze nie dopisałem... ET45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 czyli to by wyjaśniało... w sumie masz ET28 .. i rozumiem ze wszystko jest ok jeśli chodzi o montaż dystansów? mają pierścień centrujący? wewnątrz felgi jest taki wyżłobiony sferyczny rancik, czy dystans, a raczej pierścień dystansu głęboko wchodzi w otwór felgi?(o ile dystanse masz z tym pierścieniem) wczoraj montowałem te 20mm dystanse z pierścieniem i mam wrażenie, że felga nie siedzi na nim jak na piaście... niby jest jakaś informacja, że dystanse te montowane są na ścisk, ale nie bardzo wiem jak rozszyfrować ta wiadomość;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Tak dystanse mają pierścień centrujący - niestety nie pamiętam jaki dokładnie mają rant ale nie był on zbyt duży - bo ja wiem może z 3mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dibo Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 ja mam 8 cali, ET 35 opona 245/35/19 , zawias - 20mm i jest na styk Trzeniek a Ty czasem nie masz 8,5J szerokości felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A-rek Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Trzeniek a Ty czasem nie masz 8,5J szerokości felgi dokladnie tez sie tak zastanawiam bo z 245 na 8" bylby ladny balon a na zdjeciu tego nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAJKI Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 U mnie w b7 siedzą fele 18 z szerokością 8,5 cala i ET30 opona 225, gleba -30 Eibacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOval81 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 majki - a większej hopki to już raczej przodem nie zrobisz :> Jakby troszkię wystaje :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAJKI Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 majki - a większej hopki to już raczej przodem nie zrobisz :> Jakby troszkię wystaje :gwizdanie: wiesz co ja tam śmigam normalnie i jeszcze nigdy mi nie przytarło nic a nie jezdze sam no ale pewnie jakbym sobie gdzieś zrobil super OS to by może dobiło ale auto służy mi do przemieszczania sie a nie do sportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 odświeżę temat dystansów do felgi z ET35 i szerokości 8 cali mianowicie zamówiłem dystanse 7mm bez pierścienia centrującego... teraz niech ktoś mądrzejszy ode mnie powie mi czy tak to ma być jak na zdjęciu? felga nie trzyma się zatem na piaście, tylko na śrubach... czy tak jest bezpiecznie? czy tak to się montuje? czy po prostu odpuścić mam sobie te dystanse? doradźcie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi