[ALL B5] Nie działające spryskiwacze reflektorów
0

    30 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mam problem panowie.Otoz wlasnie kupilem a4 i nie dzialaja spryskiwacze reflektorow.Moze pomozecie i powiecie od czego zaczac szukac usterke?Jest moze jakis przekaznik?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    kolego muszą być włączone światła mijania, dostatnia ilość płynu do spryskiwaczy i dłuższe przytrzymanie manetki na spryskiwanie szyby powoduje uruchomienie sprysków na lampy

    jeżeli masz te warunki spełnione to szukałbym przyczyny np. przy pompce - może ktoś odłączył w celu oszczędzania płynu :mysli:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A skąd wiesz ze Ci nie działają??

    Moze właczyć ich nie potrafisz, były takie przypadki juz, musisz przytrzymać dzwignie od sprysków szyb na zapalonych światłach

    hehe sie spóźniłem :tongue4:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzieki panowie za pomoc ale d*pa zbita.Gdzie szukac pompki od tych spryskiwaczy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzieki panowie za pomoc ale pupa zbita.Gdzie szukac pompki od tych spryskiwaczy?

    Przy zbiorniczku na płyn

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość Michał

    Pompka do sprawdzenia :naughty:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    trzeba wyciągać zbiorniczek czy można jakoś do tego inaczej podejść?? bo ja mam ten sam problem

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam

    Podlacze sie pod temat zeby nie zasmiecac

    czy ktos moze mi podac nr seryjny przekaznika spryskiwaczy do AUDI S4 2,7 BITURBO 98r avant??

    A dla kolegi rada sprawdz sobie czy masz wogole przekaznik bo u mnie ktos go wyciagnali dlatego mi spryski nie dzialaja :chytry:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    trzeba wyciągać zbiorniczek czy można jakoś do tego inaczej podejść?? bo ja mam ten sam problem

    Zdaje mi sie że będziesz musiał nadkole odkręcić żeby sie dostać bez odkręcania zbiorniczka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Stef75, a czy ty w ogóle masz te spryskiwacze, czy same zaślepki? Masz 1998r, jeśli nie masz ksenonów (oryginalnie dzielonych) to nie powinieneś mieć spryskiwaczy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W przedliftach były montowane spryski pomimo braku xenonów które to były jedynie w S4 do 99r, więc jak najbardziej może je mieć

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość Michał

    Stef75, a czy ty w ogóle masz te spryskiwacze, czy same zaślepki? Masz 1998r, jeśli nie masz ksenonów (oryginalnie dzielonych) to nie powinieneś mieć spryskiwaczy.

    Wersje skandynawskie mają spryskiwacze reflektorów :naughty:

    81474211.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    czy ktos pomoze z tymi nr seryjnymi przekaznika do S4??bo jak nie to musze zalozyc nowy temat :kwasny:

    powoli, opanuj emocje

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    czy ktos pomoze z tymi nr seryjnymi przekaznika do S4??bo jak nie to musze zalozyc nowy temat :kwasny:

    powoli, opanuj emocje

    o dzieki to mi naprawde pomoglo :shocked:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a302b68165ddcf91med.jpg

    i do powiększenia

    a302b68165ddcf91m.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    mam rozumiec ze przekaznik o nr 4BO 955 531 E to ten do mojej S-ki??

    jesli tak to bardzo dziekuje za pomoc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam spryskiwacze bo jak delikatnie odciagne to widac dysze.Dzieki panowie,dzis sie biore za robote i zobaczymy co z tego wyjdzie

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wygooglowałem takie coś może pomoże: http://forum.vw-passat.pl/archive/index.php/t-10105.html

    [br]Dopisany: Wrzesień 17, 2009, 08:43:37 _________________________________________________wczoraj rozbierałem część auta żeby dostać się do zbiorniczka.

    Okazało się że pompka od sprysków świateł po prostu nie działa, była pęknięta i nie reagowała na podawane napięcie.

    Mam pytanie w tym względzie, niech mi ktoś powie kiedy powinno pojawić się zasilanie na wtyczce od pompki sprysków świateł.

    Sprawdzałem to wczoraj i spryski szyby działają a na wtyczce od sprysków reflektorów nie ma napięcia, czy są to dwa oddzielne obwody??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wczoraj rozbierałem część auta żeby dostać się do zbiorniczka.

    Okazało się że pompka od sprysków świateł po prostu nie działa, była pęknięta i nie reagowała na podawane napięcie.

    Mam pytanie w tym względzie, niech mi ktoś powie kiedy powinno pojawić się zasilanie na wtyczce od pompki sprysków świateł.

    Sprawdzałem to wczoraj i spryski szyby działają a na wtyczce od sprysków reflektorów nie ma napięcia, czy są to dwa oddzielne obwody??

    Tak to sa osobne układy ale pompka od spryskiwaczy reflektorów zadziała tylko po włączeniu świateł inaczej niedostanie impulsu no chyba ze masz jakis włącznik załaczajacy osobno pompke ale jesli masz orginalne xenony i spryski to pompka uruchamia sie po włączeniu świateł.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    jak juz wczesniej koledzy pisali włacz światła i musisz dłuzej przytrzymac spryskiwacz szyby zeby zadziałaly spryskiwacze ref. i wtedy mierz napiecie czy dochodzi.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    nie ma odpowiedzi wiec pytam jeszcze raz czy przekaznik o nr 4BO 955 531 E to ten do mojej S-ki????

    skoro etka tak pokazuje to widocznie jest ten, do mojej B5 też pokazuje ten sam numer więc możliwe że do S-ki nie wymodzili jakiegoś innego

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a moze ktos mi pomoze :) sprawa wyglada tak ze wysowaja mi sie spryski ale tylko jeden dziala czasem lewy czasem prawy masakra normalnie :sick3:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie a moze ktorys z was ma taka pompke do spryskow reflektorow na zbyciu?Chetnie odkupie

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie a moze ktorys z was ma taka pompke do spryskow reflektorow na zbyciu?Chetnie odkupie

    poszukaj na allegro :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie a moze ktorys z was ma taka pompke do spryskow reflektorow na zbyciu?Chetnie odkupie

    Kolego orginalną pompke kupisz na allegro u allegrowicza JolantaMM za 50zł

    poszukaj na allegro :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    witam

    małe odgrzanie kotlecika

    Ale u mnie przy włączonych światłach i przytrzymaniu ok 2 sek. włączy się na chwilkę pompka spryskiwaczy reflektorów i zaraz wyłączy, nawet nie zdążą wyjść dysze.

    Co to może być. Sama pompka działa, bo jak podam do niej bezpośrednio napięcie do psika na lampy.

    Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    moze + z - zamień

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    witam

    sprawa opanowana: rozebrałem zderzak sprawdziłem połączenia przewodów spryskiwacza usunąłem podejrzane zagięcie, nasmarowałem siłowniki i zaczęło hulać

    pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy