letallec Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 Aha koryguje poprzedną wypowiedz. Przygladajac sie 003bs widac ze EGR nie pracuje prawidłowo. To jest do sprawdzenia.
karwat23 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Opublikowano 24 Września 2009 powiem wiecej auto mam od stycznia i razem z rozrządem wymieniałem EGR na nowy ,wczoraj zauważyłem przetarty wężyk wężyk nie wygląda na pęknięty tylko przetarty ?
storm37 Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 wedlug logow wyglada na ok, oprocz 003BS tak jak kolega letallec napisal egr faktycznie dziwnie pracuje, zobacz czy jest droznosc w doladowaniu moze po wystrzale weza "cos" sie do niego dostalo ewentualnie wykonaj jeszcze raz 003BS z odpieta przeplywka. Postaraj sie zrobic dynamiczne bo naprade ciezko cos wywnioskowac z logow statycznych. pozdro
jaksebastian Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 silnik masz niedogrzany 68c trochę mało na diesel egr kiepsko zrobiłbym kąpiel w nafcie i czekamy na dynamikę
karwat23 Opublikowano 25 Września 2009 Autor Opublikowano 25 Września 2009 właśnie ta temperatura mi sie nie podobała już od kupna najwiekszą temperature jaką uzyskałem po bardzo ostrej jeżdzie miałem na blacie 90stopni to chyba troche mało a na codzień kreska leży na 70tce okazałosie że z tych nie udanych prób bynamicznych udało sie zrobić 011 które załączam poniżej.[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 09:53_________________________________________________właśnie sie okazało że logi są puste [br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 10:16_________________________________________________a jak mam wypiąć ten egr na szybko złączce może mnie ktoś pokieruje
jaksebastian Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 gdzieś na forum było demontaż czyszczenie i montaż ze zdjęciami
karwat23 Opublikowano 26 Września 2009 Autor Opublikowano 26 Września 2009 jesteś pewien ze termostat jest winny tej temperatury [br]Dopisany: 26 Wrzesień 2009, 10:24_________________________________________________a czy ktoś sie oriętuje po wyczyszczeniu EGRa trzeba wymienić stare podkładki pod egr bo nie wiem gdzie takie dostane
jaksebastian Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 jestem pewien na 95% możesz to jeszcze sprawdzić vagiem jak masz, jak niemasz to termostat w garnek z wodą i na kuchenkę wszystko jest opisane na forum. Podkładki ja wyczyściłem i wstawiłem z powrotem ale lepiej by było nowe
karwat23 Opublikowano 26 Września 2009 Autor Opublikowano 26 Września 2009 dzieki kolego mam vaga tylko powiedz mi mniej więcej jak to zrobić w poniedziałek wezmę sie za czyszczenie
jaksebastian Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html tu masz jak sprawdzić vagiem
karwat23 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 Witam dziś dokonałem czyszczenia zaworu EGR i kolektora ssącego ,po za tym że wszystko było ostro upierdz.... to zauważyłem dwie rzeczy mianowicie brak jednej śrubki pod egr-em który łączy się z metalową rurką a druga rzecz to wężyk który idzie z egra nie z grzybka tylko ten drugi od tej gruszki jest przetarty w 3 miejscach ciekawe czy te rzeczy miały wpływ na te objawy ,wszytko naprawde było usmolone wszystko wyczyściłem ropą troszke sie usmoliłem i pokój ale to nic a co do EGRa to był tylko troche okopcony bo w styczni był zakładany nowy wieć mam nadzieje że to czyszczenie pomoże i te objawy dławienia się i brak mocy minie jutro zamieszcze zdjecia po i przed czyszczeniem , a może ktoś wie jak wymienić termostat w AWXie?
Bieniek Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t4521.0.html;highlight=wymiana+termostatu
karwat23 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 kolego ale tam nie ma silnika AWX czy napwno jest tak samo?
Bieniek Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Tak samo,albo prawie tak samo.Z ta instrukcja nie powinno byc problemow.Sam wg niej bede wymienial na dniach.
karwat23 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 Jak byś mógł trząsnąć zdjecia z całej operacji bym był wdzęczny bo na tamtym linku nic nie ma . Jutro składam całoś do kupy i zobaczymy co będzie oczywiście mam nadzieje że problem zniknie
Bieniek Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Pstrykne pstrykne tylko nei wiem czy bedzie to w tym tyg czy w przyszlym.
karwat23 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 jak nie będzie za skąplikowane to podejmę sie tego a jak nie to zostaje mi mechanik i becelowanie a też ci temperatury nie łapie ?
Bieniek Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Trzyma 70 stopni.Wymienilem czujnik i nic nie pomoglo.
Rekomendowane odpowiedzi