hawas82 Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Witam, Proszę szanownych forumowiczów o analizę logów. Moje auto to nie Audi lecz Skoda O1, ale silniki podobne, wiec sądzę, że nie powinniście mieć problemu z analizą. Z tego co widzę to jesteście najlepsi w analizie logów w necie. Silnik to AHF 1.9 110KM z chipem na 140KM robionego przez poprzedniego właściciela. Rok produkcji 2001 140kkm. Ogólnie to nie narzekam na osiągi, ale po 6 miesiącach użytkowania wydaje mi się, że na początku miałem więcej mocy. Troszkę dymi gdy docisnę tak pomiędzy 1600 - 2500 obrotów. Raz udało mi się zrobić notlauf przy 190 km/h. Logi poniżej, Pozdrawiam. Dynamiczne: Grupa 000 Grupa 001 Grupa 003 Grupa 004 Grupa 008 Grupa 010 Grupa 011 Statyczne: Grupy 000 001 003 Grupy 004 007 013 Grupy 014 018 023 Statyczne BS: Grupa 000 BS Grupa 003 BS Grupa 004 BS Grupa 011 BS
spanky Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 -statyczny kat wtrysku do poprawy -termostat do wymiany -katalizator do wywalenia -delikatnie przycinajace sie kierownice w turbo [dynamiczna jazda powinna zaleczyc problem] -przeplywomierz obicna gnoj [wymien filtr powietrza/jak nie pomoze przeczyscic przeplywomierz/jak nie pomoze kupic nowy przeplywomierz] a i najwazniejsze .... Auto jest seryjne !!! [na logach nie widac zeby byla jakas zmiana oporgramowania]
hawas82 Opublikowano 20 Września 2009 Autor Opublikowano 20 Września 2009 Dzięki za analizę. -statyczny kat wtrysku do poprawy Z tego co wiem to statyczny kąt wtrysku(SKW) odpowiada za zapłon na zimnym silniku. Czy nieprawidłowy SKW może powodowaćcoś jeszcze? Rozumiem, że w grupie 000BS na poz 2 powinno być coś kolo 50 tak? -termostat do wymiany Hmm..., który termostat? -katalizator do wywalenia Dlaczego? -przeplywomierz obicna gnoj [wymien filtr powietrza/jak nie pomoze przeczyscic przeplywomierz/jak nie pomoze kupic nowy przeplywomierz] Przepływa wygląda jak nowa, filtr trochę już przybrudzony, tak więc zacznę od niego a i najwazniejsze .... Auto jest seryjne !!! [na logach nie widac zeby byla jakas zmiana oporgramowania] No to mnie koleś nabił w butelkę, a nawet fakturę na to mam Może to i dobrze, jak załaduje wirusa to będzie czeszka jeszcze szybsza Dzięki jeszcze raz, Pozdrawiam
spanky Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 -ustaw w granice 60 -stego co ja wiem to termostat jest tylko jeden [uklad chlodzenia silnika] -poprawisz wstawanie turbosprezarki i dynamike gazow [tymbardziej ze soft w planach] -no coz ... zdarza sie ze kupuje sie kota w worku
Rekomendowane odpowiedzi