dave Opublikowano 5 Maja 2007 Opublikowano 5 Maja 2007 Witam od jakiegos czasu wyłacza mi sie radio w samochodzie, nie wiem o co chodzi radio jest napewno sprawne. Przykładowo: właczam silnik zaczynam ruszac i wylacza sie na 2 sekundy, pozniej jak wlczam swiatła mijania, innym razem jak zamkne drzwi, I to nie było jeden raz właczałem i wyłaczałem swiatła a radio sie właczało i wyłaczało. Wydaje mi sie ze mam gdzies zwarce ale od czego zaczać A druga sprawa to: jak właczam silnik właczam swiatła mijania i nie działają Stało mi sie to tylko 3 razy od kiedy mam auto czyli okolo 5 miesięcy ale ma to moze wziazek z całą elektryka i radiem. Musze wylaczyc silnik i nanowo odpalic i swiatła juz działaja pomozcie mi :biggrin: :biggrin: dzieki
autoexpert24 Opublikowano 5 Maja 2007 Opublikowano 5 Maja 2007 Witam Na początku wyciągnij radio, jeśli nie jest to fabryczne radio to zobacz czy kostki iso wchodzą bezpośrednio do niego, czy przez dodatkową redukcję na iso. Jeśli iso z auta wchodzi bezpośrednio w gniazdo radia to musisz wyciąć 2 przewody i iso lub połączyć przez przedłużkę iso. Sprawdż to a powiem Ci co dalej... [ Komentarz dodany przez: Murzyn: 05-05-2007, 23:09 ] Kolego zapraszam do zapoznania sie z regulaminem!
Cuguarek Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Sprawdz napiecie jakie masz przy odpalonym silniku i przy wylaczonym. Kiedys mialem podobne objawy w fordzie, wtedy zdechl mi alternator i dawal za wysokie napiecie.
dave Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Opublikowano 8 Maja 2007 sprawdzilem, przy zgaszonym silniku mam 12,25 jak odpalam schodzi do 9,50 na wysokich obrotach mam 14,20
Gość spedyt Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 na wysokich obrotach mam 14,20 Szkoda że nie zmierzyłeś na wolnych obrotach i przy włączaniu/wyłączaniu świateł jakie są spadki napięcia
Rekomendowane odpowiedzi