Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Problem z odpalaniem gdy ciepły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

problem mam juz od poczatku gdy kupilem to auto czyli z miesiac, 2

po nocy pali na strzala gdy osiagnie 90c zgasze chce odpalic np za 2-10 minut musze krecic w sumie ok 10 sekund gdy ma 70 i mniej odpala szybciej czyli np jakies 5-6 sekund krecenia co może być przyczyna tak dziwnego odpalania.?

Kabel vag posiadam takze jak cos to napiszcie mi co sprawdzic ktora grupe rubryke itp bede bardzo wdzieczny ;)

pozdrawiam

dodam gdy go kupilem nie mial podlaczonego wezyka od klapy gaszacej czy cos takiego teraz podlaczony a niepamietam czy gdy byl odlaczony tak odpalal moze to byc ta przyczyna odlaczyc ten wezyk ??

Opublikowano

sprawdz bledy, bloku silnika - engine. prawdopodobnie czujnik temperatury uszkodzony - G62

Opublikowano
  • Autor

błedy sprawdzalem na zimnym i ciepłym silniku i nic.?

jakies sugestie co jeszcze moge sprawdzic ?? ;(

Opublikowano

błedy sprawdzalem na zimnym i ciepłym silniku i nic.?

jakies sugestie co jeszcze moge sprawdzic ?? ;(

sprawdz wskazywana temperature na cieplym

Opublikowano
  • Autor

w ktorej grupie jest wskazywana ta temperatura bo jesli chodzi o vag to jestem laikiem ;) ??

Opublikowano

U mnie jest ten sam problem podobno to wina lejących wtrysków, chociaż po wymianie filtru paliwa poprawiło się...

Opublikowano

w ktorej grupie jest wskazywana ta temperatura bo jesli chodzi o vag to jestem laikiem ;) ??

sterownik silnika (adres 1) grupa 7, wartosc 4

Opublikowano

Jeżeli problem znika po odpięciu czujnika temperatury to wskazuje na złą dawkę rozruchową.

Opublikowano
  • Autor

No dobra a jeszcze takie 1 pytanko gdzie znajduje sie ten czujnik temperatury w mojej furze ??

Opublikowano

gdybys jeszcze jakims cudem nie znalazl... :)

pomiedzy prawa glowica (strona pasazera) a pompa wtryskowowa, czteropinowa wtyczka.

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem vagiem i na ciepłym pokazywał 93c także lipa ..

słyszałem ze można samemu jakąś dawkę rozruchowa zwiększyć i będzie ok ???<moge sie mylic

Opublikowano

sprawdziłem vagiem i na ciepłym pokazywał 93c także lipa ..

słyszałem ze można samemu jakąś dawkę rozruchowa zwiększyć i będzie ok ???<moge sie mylic

to oczywiscie nie jest naprawa tylko zlagodzenie 'objawow' - mozna zmienic vag'iem

statystycznie (uzywajac funkcji szukaj oraz zapoznajac sie z opiniami forumowych 'guru') problem z uruchomieniem cieplego silnika wskazuje na klopoty z ukladem zasilajacym (paliwowym), w szczegolnosci:

1) czujnika temperatury (na podstawie jego wskazan ECU dobiera dawke paliwa)

2) 'przytartych' wtryskiwaczy

3) problemow z 'przestawiaczem' kata poczatku wtrysku w pompie wtryskowej, lub sama pompa nie 'buduje' prawidlowego cisnienia.

najlepiej jest zaczac od najtanszych opcji - czyli czujnika temperatury, pozostale elementy mozna zweryfikowac w serwisie Bosch (i chyba tylko)