Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki kondensator do Car audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Jestem właśnie w trakcje kompletowania sprzetu do samochodu i nie mam pojęcia jaki nabyć kondensator i o jakiej mocy.Zalezy mi aby nie był drogi-max 2,5 stowki.Wzmacniacz jaki posiadam to ALPHARD - 800W.Proszę o poradę.

DSCF1582.jpg

Opublikowano

do takiego wzmachola wystarczy 1F i za ta kase taki dostaniesz. ale widze ze jestes z niemiec wiec radze ci tam kupowac bo jest taniej.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego.A czy mogł bys mi doradzić jaka firme bo jest tyle tego na allegro ze nie wiem w czym wybierać.A jeżeli chodzi o pochodzenie to przepraszam wszystkich jestem oczywiscie z Polski.Juz zmieniłem w profilu sorski

Opublikowano

Helix, brax, mundorf

[ Dodano: 06-05-2007, 19:46 ]

Co do wzmacniacz pozostawi wiele do życzenia.. Powiedz mi kolego dlaczego chcesz montować kondensator ???

Opublikowano
Wzmacniacz jaki posiadam to ALPHARD - 800W
Dobre :rotfl: a tak na serio to przy tym wzmacniaczu to kondensator i tak w niczym nie pomoże.
Opublikowano

Dokladnie jestem takiego samego zdania.Nie ma sensu tracic kasy na kondensator.Czytalem gdzies ze srednio przyjmuje sie 0,1F na 100W w RMS

Opublikowano

Tu raczej chodzi o rzeczywistą moc tego wzmacniacza.

Opublikowano

Wedlug mnie , jest on zbędny, zainwestuj w dobre kable, albo te 250 zł dołóż do lepszego wzmacniacza..

Opublikowano
  • Autor

Chyba będe musiał tak zrobić.Ten wzmacniacz ktory posiadam mam juz jakiś czas a wiadomo jak technika idzie w góre.Wezme go opyle na allegro dorzuce troche kaski i kupie coś lepszego.A jeżeli chodzi o kondensator to słyszałem że jak sie podłączy to inaczej zara basior chodzi.Dziekuje za wasze opinie i pozdrawiam wszystkich Piotr :a4fan:

Opublikowano

Witam

Jeśli chodzi o kociołki :biggrin: to zalecane jest na 400-500 Watt RMS 1F. Osobiście polecam kupić jakąś firmówkę bo niektóre firmy zawyżają pojemność jak np ALPHARD z 1,5 F miały 1,1 lub 1 F. A jeśli chodzi o tego wzmaka to pozbywaj się go szybko bo naprawdę nic z niego nie będzie. Pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

Też myślę że dla tego piecyka kondek jest zbędny, powiedz jeszcze jaki masz na nim bezpiecznik ale dobre kable powinny załatwić sprawę.

Opublikowano
  • Autor

Miałem tą dopałe kiedyś w BMW powiem szczerze ze nawet grała nieżle "oczywiście jak dla mnie" jeżeli chodzi o bezpieczniki to są dwie 15.Moze podłączę to na próbę w Audi i zobaczę jak chodzi jezeli bedzie to zadowalające dla mnie to dam sobie spokój nie bedę zmieniał.Czas pokaże.Dzieki i pozdrowionka dla wszystkich Piotr

Opublikowano

2x15A ... zapomnij o kondensatorze!