Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy sprężyny z 1.9TDI będą dobre dla 1.8T ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

Czy sprezyny z 1.9TDI beda dobre dla 1.8T ?

tdi ma 130km a 1.8T ma 170 (usa)

z gory dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

Sprężyny są dopasowywane do wagi pojazdu.Silnik diesla jest cięższy ,więc sprężyny mocniejsze.Jak założysz do benzyniaka może stać wyżej i być twardszy.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprężyny są dopasowywane do wagi pojazdu.Silnik diesla jest cięższy ,więc sprężyny mocniejsze.Jak założysz do benzyniaka może stać wyżej i być twardszy.

tez tak myslalem ale ...w katalogach 1.8t 2.0FSI i 1.9TDI oraz 2.0TDI to te same sprezyny... :/ ktos potwierdzi ?

Opublikowano

potwierdzam, choć diesel jest troszke cięższy (choć nie zawsze bo benz. w automacie bedzie cięższa) to 4-cylindrowce mieszczą sie w tym samym pułapie max. nacisku i można stosować te same springi

Opublikowano

potwierdzam, choć diesel jest troszke cięższy (choć nie zawsze bo benz. w automacie bedzie cięższa) to 4-cylindrowce mieszczą sie w tym samym pułapie max. nacisku i można stosować te same springi

dokładnie tak :cool1: jest jeszcze różnica jeśli chodzi o tył ośka i quattro w B6 B7

Opublikowano

dokładnie tak :cool1: jest jeszcze różnica jeśli chodzi o tył ośka i quattro w B6 B7

oczywiście, i to duża, już o tak oczywistych rzeczach nie pisze

...to samo sie dotyczy B5

Opublikowano

oczywiście, i to duża, już o tak oczywistych rzeczach nie pisze

...to samo sie dotyczy B5

Dzieki wszystkim za odpowiedz.Szukam w takim razie sprezyn .Jakbyscie cos slyszeli ,ze ktos takie ma dajcie znac :) z gory dzieki!!

milego dla wszystkich!!

Opublikowano

ale jakich sprężyn szukasz ?

sportowych?

o ile ew. chcesz obniżyć?

Opublikowano

ale jakich sprężyn szukasz ?

sportowych?

o ile ew. chcesz obniżyć?

sportowe mam ale musze zmienic bo w miejscu gdzie teraz mieszkam ciezko mi sie na nich jezdzi poza tym dziewczyna zrobila prawo jazdy i non stop haczy :/

zwykle potrzebuje

sprzedaje eibah pro kit teraz

Opublikowano

Podaj vin-y aut lub tylko swojego a powiem Ci o jakich oznaczeniach musisz szukać sprężyn.

Opublikowano

Podaj vin-y aut lub tylko swojego a powiem Ci o jakich oznaczeniach musisz szukać sprężyn.

vin:WAUJC68E52A307141

Opublikowano

WAUJC68E52A307141

Jak na 1,8 masz dosyć wysokie WR=10 przód i tył.

Dokładnie takie sprężyny mam 1BE z 2,7TDi.

Dziwne ale obydwa auta mają takie same WR.

Opublikowano

WAUJC68E52A307141

Jak na 1,8 masz dosyć wysokie WR=10 przód i tył.

Dokładnie takie sprężyny mam 1BE z 2,7TDi.

Dziwne ale obydwa auta mają takie same WR.

faktycznie mega dziwnie :/

za ile u Ciebie te springi ?

p.s on wlasnie na tych oryginalach stal tak mega wysoko moze to przez to ?

Opublikowano

misie też wydaje ze na tych podwyższonych klasach auto stoi wyżej, ja miałem 10 i 11 - stał jak allroad :confused4:

Opublikowano

misie też wydaje ze na tych podwyższonych klasach auto stoi wyżej, ja miałem 10 i 11 - stał jak allroad :confused4:

dobrze mowisz...mi sie nie podoba jak tak wysoko stoi :/ wolalbym springi oryginalne takie jak powinny byc do europejczyka wtedy pewnie bedzie normalnie.Co poradzicie ?

Opublikowano

dobrze mowisz...mi sie nie podoba jak tak wysoko stoi :/ wolalbym springi oryginalne takie jak powinny byc do europejczyka wtedy pewnie bedzie normalnie.Co poradzicie ?

ori 1BE -20 mm

Opublikowano

ori 1BE -20 mm

Dzieki!

ciekawe czy dostane uzywki od kogos z forum :/