Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z przepustnicą... 95r. AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Muszę wymienić przepustnicę ale za nic nie mogę dostać używanej o numerach 058 133 063 C (takie oznaczenie ma ta w moim silniku). Na allegro znalazłem --> http://moto.allegro.pl/item748506851_audi_a4_a6_passat_przepustnica_1_8_20_v_turbo.html która wygląda tak samo, w opisie jest napisane, że do AEB ale posiada numery 058 133 063 Q (jak widać numery są te same, jedynie litery są inne). Czy mogę taką przepustnice wstawić na miejsce tej mojej???

Opublikowano

witam

jakis czas temu w a6 AEB(98rok) wymieniałem turbinke i przepustnice,kupiłem uzywana z innego silnika AEB, numerów nie sprawdzałem ale wszytsko działało , jak masz mozliwosc wez na probe podlacz i sprwdz jak nie to oddasz

pozdr

Opublikowano

Witam!

Muszę wymienić przepustnicę ale za nic nie mogę dostać używanej o numerach 058 133 063 C (takie oznaczenie ma ta w moim silniku). Na allegro znalazłem --> http://moto.allegro.pl/item748506851_audi_a4_a6_passat_przepustnica_1_8_20_v_turbo.html która wygląda tak samo, w opisie jest napisane, że do AEB ale posiada numery 058 133 063 Q (jak widać numery są te same, jedynie litery są inne). Czy mogę taką przepustnice wstawić na miejsce tej mojej???

mam u siebie przepustnice z innego aeb z a6 o ile pamietam tez nie moglem znalezc z literka C na koncu i dziala bez problemow

Opublikowano

Witam!

A czemu wymieniasz?

Opublikowano

jest problem z wolnymi obrotami, są za niskie, falują, czasami silnik gasnie

cały czas jest ten sam błąd: potencjometr, usterka zakresu działania

Opublikowano
  • Autor

Zgasł mi raz :tongue4: Obroty falują gdy jade na wciśniętym sprzęgle do skrzyżowania, zatrzymam sie, zafaluja 3 razy i sie stabilizuja. Gdy odpalam silnik, wlaczy sie, raz spadna i sie stabilizuja. Mozna z tym jezdzic, ale jest to wku******ce dlatego szukam używki.

Samochód jest zresztą na sprzedaż, kolega Nosb wystawił mi ogłoszenie. Ale jestem pewien że każdego ta przepustnica będzie ^%$(&%^( to ją chce wymienić żeby nie odstraszać nabywców. Pisze tu o tym bo myśle że moje auto kupi osoba która zna się na motoryzacji, która wie, że połowa 15 letnich aut jest po dzwonach i nie jest boidupą którą odstraszy usterka przepustnicy wartej na rynku wtórnym 200zł... :decayed:

Opublikowano

Zgasł mi raz :tongue4: Obroty falują gdy jade na wciśniętym sprzęgle do skrzyżowania, zatrzymam sie, zafaluja 3 razy i sie stabilizuja. Gdy odpalam silnik, wlaczy sie, raz spadna i sie stabilizuja. Mozna z tym jezdzic, ale jest to wku******ce dlatego szukam używki.

raz?????? chyba raz, przy kazdym puszczaniu gazu :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem czemu piszesz tu takie rzeczy i po mojej modyfikacji poprzedniego posta robisz ze mnie jakiegoś oszusta.... :confused4: Jakby mi gasł po każdym puszczeniu gazu to bym kupił sobie nową przepustnice za 1k i miał wyjebane.. :hi:

Opublikowano

Nie rozumiem czemu piszesz tu takie rzeczy i po mojej modyfikacji poprzedniego posta robisz ze mnie jakiegoś oszusta.... :confused4: Jakby mi gasł po każdym puszczeniu gazu to bym kupił sobie nową przepustnice za 1k i miał wyjebane.. :hi:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

jakbys sie zajął nią od poczatku a nie jakimis g..... to juz bys miał po kłopocie

Opublikowano

chłopaki ja na waszym miejscu zaczął bym od wyczyszczenia przepustnicy i zrobienia adaptacji ,zazwyczaj to pomaga no i można troszkę zaoszczędzić a gwarantuję ze jaszcze pośmigasz na tej przepustnicy :hi:

Opublikowano

chłopaki ja na waszym miejscu zaczął bym od wyczyszczenia przepustnicy i zrobienia adaptacji ,zazwyczaj to pomaga no i można troszkę zaoszczędzić a gwarantuję ze jaszcze pośmigasz na tej przepustnicy :hi:

a jaka dajesz gwarancję, hm ??????

kupisz Koledze nową ?

wierz mi, że by go to bardzo, ale to bardzo ucieszyło

Opublikowano
  • Autor

Tydzień temu przepustnice wyczyściłem na błysk i.... bez zmian