razk Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Ja zawsze jezdzilem na tych samych alu co w lecie (mialem 15", pozniej 16"). Przyznam ze troszke dostaja po dupci. Teraz po zmianie na wieksze fele zimowki na stale zakladam na ori 16".
Armi Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 zima to nie pora na lans. a dlaczego nie? właśnie? U mnie? Mieszkam w miejscu w którym czarny lakier jest brudny po 15 minutach od wyjechania z myjni, tak samo alufelgi zaraz się robią brudne (mówię o zimie). Musiałbym codziennie na myjkę jeździć, żeby jakoś to wyglądało.
.Szczepan. Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 No ale ogólnie rzecz biorąc nie ma przeszkody żeby jeździć zimą na alusach. Ja w tym sezonie zakładam zimówki na ori alu 15" bo na lato mam 16" Wiadomo że sól zimą trochę matowi lakier na feldze ale bez przesady że się zniszczą. No i wiadomo że na 17"-19" nikt nie będzie jeździł zimą, ale 15-16 to nie widzę żadnej przeszkody.
akjam Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Jak widać reguły nie ma. "Wolnoć Tomku w swoim domku..."
lukas309 Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 są ludzie co jezdzą na aluminiowych felgach bo poprostu je mają ,mają dwa komplety i te gorsze ida na zime ,czesto mozne kupic autko z kompletem felg z zimowymi oponkami
Armi Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 są ludzie co jezdzą na aluminiowych felgach bo poprostu je mają ,mają dwa komplety i te gorsze ida na zime ,czesto mozne kupic autko z kompletem felg z zimowymi oponkami Dokładnie, jak bym miał drugi komplet alufelg to bym na nich w zimę jeździł a że nie mam. No cóż, zostają stalówki.
Rekomendowane odpowiedzi