Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Czy siła hamowania układu jest prawidłowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie, czy ktoś mi może powiedzieć czy te hamulce są jeszcze ok ,bo bylem na przeglądzie zawieszenia i dostałem wykres ,koleś nic na temat hamulców nie powiedział a po tym, gdzieś ok 2 tyg później dowiedziałem sie u mechanika ze mam kamulce do wymiany .Tu mam dane z komputera może ktoś powiedzieć czy jest ok?/

lewa prawa różnica

oś przednia 2.40 kN 2.48 kN 4%

hamulec pos. 1.62 kN 1.55 kN

oś tylna 2.04 kN 1.97 kN 4%

suma sił hamowaniaHR 8.89 kN

suma sił hamowaniaHP 3.17 kN

Opublikowano

Ale co jest do wymiany? Tarcze, klocki?

Wartości sił hamowania będą/powinny byc prawidłowe nawet przy zużytych tarczach i klockach (zużycie w granicach tolerancji oczywiście).

Pozdro

Opublikowano

M momęcie pomiaru na kompie hamulce są ok........ale nie wieswz czy klocki nie skończą sie na 10 km. Komputer tego nie npokaże, tylko ocena wzrokowa i manualna hamulców ( że tak powiem :decayed: )

Opublikowano

dowiedziałem sie u mechanika ze mam kamulce do wymiany

pewnie chodzi o tarcze lub klocki :cool1:

Opublikowano
  • Autor

ok thnx za odpowiedz szkoda ze nie pamiętam co mi powiedział mechanik :(lipa bo jutro czeka mnie 160 km do zrobienia

Opublikowano

O ile z klocków nie została sama blacha to nie masz się czym martwic (chodzi mi oczywiście o te 160km).

Pozdro

Opublikowano

Jak nic jeszcze nie skrzypi, nie trzeszczy to powinieneś przejechać te 160km. Tylko nie hamuj za często. :wink4:

Opublikowano

Przednie hamulce troche słabo hamuja, u mnie przednie dochodza do 2,8-2,9 kN tył w granicach 1,7 kN. Sprawdź czy tłoczki chodza w zaciskach luźno oraz czy któras z prowadnic nie jest zapieczona.

Opublikowano
  • Autor

ok udało sie wróciłem chociaż powiem wam ze jak hamuje to mam taki efekt pulsacji nie wiem czy to abs czy te klocki/tarcze do wymiany :mysli:

Opublikowano

ok udało sie wróciłem chociaż powiem wam ze jak hamuje to mam taki efekt pulsacji nie wiem czy to abs czy te klocki/tarcze do wymiany :mysli:

Pewnie tarcze mają bicie a wtedy będą do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

hmm a jakie proponujecie te tarcze i czy to ma być przód jeżeli mam przód napęd czy jak :mysli: kurcze ale jestem debil jeżeli chodzi o te sprawy :kox: