Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki akumulator do Audi A4 B5 1998 rok? Proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:. Przepraszam, że pytam, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi dotyczące mojego problemu.

Spotkała mnie nie miła niespodzianka :confused4:. Akumulator w Audi padł i niestety reanimacja nie pomogła...

Teraz mam pytanie jaki akumulator polecacie. Zbliża się zima i trudny okres dla samochodów, więc przydał by się jakiś dobry akumulator.

Pytam, bo pierwszy raz coś takiego mnie spotkało.

Czy te wymienione przeze mnie akumulatory będą dobre i czy 63Ah nie będzie za mało?

http://www.allegro.pl/item759334848_bosch_s5_74ah_750a_2_lata_gwarancji_tylko_355_zl.html

http://www.allegro.pl/item763690230_akumulator_bosch_silver_s5_63ah_610a_gwa_krakow.html

a może inne polecacie?

Za wszelką pomoc bardzo dziękuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na naklejce w bagażniku znajdują się kody wyposażenia w których jeden z kodów wskazuje akumulator jaki powinien znajdować się w aucie jeżeli nie masz oryginalnego akumulatora. Dodatkowo ważna sprawa są tez wymiary bo jak kupisz za szeroki to go nie wsadzisz. Taka sama naklejka znajduje się w książce serwisowej a kody są opisane na forum. Ze swojej strony polecam akumulator firmy Moll http://moto.allegro.pl/item759242434_akumulator_moll_12v_74ah_warszawa_lodz_i_inne.html. Nie jest tak reklamowany jak Bosch ale firma ta dawała akumulatory na pierwszy montaż puki koncern VW nie uruchomił własnej produkcji w Brazylii.

Opublikowano

zapraszam do mnie -kup 75

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za pomoc :hi:.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

co wy chłopakowi bzdury piszecie. do ADR stosuje sie akku 44Ah i 220 A rozruchowy wg DIN. taki i tylko taki!

Opublikowano

No właśnie po co ci do benzyny akumulator ze "STARA", 45Ah zalecany mozna się pokusić o troszkę większy ale 70 to za dużo no chyba że masz konkretne audio :naughty: