Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem robiony delikatnie przód mojej DTM'ki bo typ wjechał we mnie na wstecznym na parkingu. Sprawę załatwiłem bezgotówkowo w ASO Szewczyk (Radzymińska) z OC sprawcy.

I mam teraz nie lada problem po odebraniu samochodu zauważyłem, że grill, który zamontowali ma inny numer seryjny niż miałem oryginalnie. Zamontowali grill 8E0853651K z S4 a mieli zamontować 8E0853651S. Niestety samochód odbierałem w pośpiechu, bo musiałem jechać w trasę i nie zauważyłem subtelnej różnicy (Z jest bardziej matowy K bardziej się świeci...). Co polecacie zrobić. Mam jechać do ASO i robić borutę czy już nic nie da się zrobić. Dodatkowo nie chcieli mi wydać starych części, bo podobno jeszcze nie rozliczyli się z PZU. Co jest @#$@#$ grane :)

Pomijam dopłatę za oryginalną belkę bo pzu nie chciało się zgodzić na oryginał ale to już załatwiam sobie osobno z pzu.

Dzięki z góry za informację...

Opublikowano

Pojedz i powiedz ze Ci założyli nie taki jak powinien być. Myślę ze maja spis wszystkich części, jakie były włożone i zauważą te subtelna różnicę. Musisz im tez wybaczyć ze nie odróżnili DTM od S4 :decayed:

Opublikowano

Wiedzieli że to DTM bardzo dobrze. W pierwszej wycenie która poszła do PZU jest poprawny numer części. Na fakturze jest inny...

A co ze zwrotem uszkodzonych ?? Twierdzą, że wyrzucili !!

Opublikowano

Wiedzieli że to DTM bardzo dobrze. W pierwszej wycenie która poszła do PZU jest poprawny numer części. Na fakturze jest inny...

A co ze zwrotem uszkodzonych ?? Twierdzą, że wyrzucili !!

Co do zwrotu, to nie wiem, czy maja taki obowiazek. Jak masz papiery że tak było to reklamuj

Opublikowano

Reklamuj, grill DTM to ponad 800 PLN a S4 pewnie tańszy, ktoś chciał zarobić szukając jelenia