Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zmiana licznika z UKNSI na VDO pytanie AirBag ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam na pokladzie swojej a4 licznik z 6 zegarami UKNSI i bede na dniach zmienial go na licznik z FISem tylko ze licznik jest VDO z tego co wiem to wszystko chodzi oprocz kontrolki AIRBAG doczytalem ze cos z nia nie tak chyba trzeba przelozyc pin w kostce licznika moze ktos przerabial to mi podpowie .Oczywiscie caly montaz i podlaczenie fisa do auta bez fisa bedzie udokumentowane tu na forum w dziale warsztat ale to pod koniec tygodnia .Jezeli ktos ma jakies cenne informacje co do podpiecia spalania(moje informacje to wpiecie sie w ecu w pin 18 ) ,info o spalonych zarowkach nie wiem gdzie to podlaczyc , spryskiwacze to wiadomo, tempreatura to nie bedzie problemu bo mam w swoim liczniku terometr, manetka to wiadomo i info z radia concert tez mam schemacik

Opublikowano

Samo przełożenie przewodu nic Ci nie da musisz sobie zrobić inwerter sygnału do tego.

Opublikowano
  • Autor

grzanek85 mozesz opisac o co chodzi z tym inwenterem??

Opublikowano

UWAGA ZADEN INVERTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesli przejdziesz z uknsi diesel na vdo diesel to niebedzie swiecil airbag !!!!!

Jesli bys przeszedl z uknsi na vdo benzyna i przekodowywywal to wtedy swieci airbag !!!!

Sam na wlasnym przykladzie wiem gdyz mialem uknsi , na poczatku kupilem licznik benzynke i swieci aibag, a potem kupilem diesel i juz nieswieci !!!!!!

Opublikowano
  • Autor

z tego co zauwazylem to zamiast AirBag swieci chyba kontrolka zapiecia pasow pewnie trzeba przelozyc pin w kostce i po problemie ??

Opublikowano

jesli kontrolka zapieca pasow swieci toznaczy ze musisz z kodowania je wylaczyc ,

Opublikowano
  • Autor

ale ta kontrolka zapala sie i zaraz gasnie tak samo jak byl Airbag w poprzednim liczniku w poprzednim bylo ze na prawym zegarze zapalal sie Airbag , Abs , akumulator i najpierw gasl Abs i po sekundzie Airbag a na tym licznku jes podobnie tylko zamiast airbag swieci sie brak zapietych pasow i gasnie sekunde po ABSie moze te swiecace pasy to airbag tylko nie w tym miejscu co trzeba ??[br]Dopisany: 14 Październik 2009, 21:55_________________________________________________jednak to niema nic wspolnego z Airbagiem . Co zrobic zeby dzialala kontrolka AirBag???

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

ja maiłem stare zegary UKNSI i zmieniłem na VDO i po prostu żaróweczkę wywaliłem i po sprawie :gwizdanie:

Co do pytań o podłączenie fisa to w tym temacie jest wszystko :)

Odgrzewam kotleta - ale myślę że pytanie jest słuszne. Czy w takim przypadku jak miał Szymoonk będzie to tylko kwestia świecącej lampki, czy ogólnie poduszki powietrzne nie będą działać ?

Jeśli to kwestia lampki - mogę sobie odpuścić. Jeśli przez to nie będą działać airbagi to już gorzej :confused4:

Opublikowano

Wszystko będzie działać wystarczy przełożyć piny przy liczniku i przy module airbag

Opublikowano

Wszystko będzie działać wystarczy przełożyć piny przy liczniku i przy module airbag

Ale rozumiem że w tej chwili - przy świecącej kontrolce - poduszka nie działa (choć błąd jest prozaiczny) ?

Teraz pewnie żeby dostać się do sterownika airbaga trzeba zdemontować tunel środkowy :confused4:

Chyba sobie odpuszczę i po prostu poszukam za jakiś czas licznika z FISem od Diesla.