Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Nieregularnie dymi na biało

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z ustaleneim przyczyny nieregularnego dymienia na biało , kłęby dymu , ubywa płynu z zbiornika , utrudniony rozruch, troszkę nierówna praca nie wiem czy te dwie usterki maja ze sobą związek. Rurę obok turbiny ogrzewana woda juz odłączyłem i nie pomogło czekam na podpowiedzi

Opublikowano
:szukaj: bo było. Zacznij od sprawdzenia szczelnosci chlodnicy spalin.
Opublikowano
  • Autor

wertowałem całe forum ale co do blb nic nie znalazłem

Opublikowano

jak wygląda ten utrudniony rozruch i ile tego płynu ubywa no i kiedy Ci kopci ? nierówna praca to norma w 2.0 TDI i nie ma co się tym bardzo przejmować ....

Opublikowano
  • Autor

płynu ubywa zbiornik na 100km , kopci zazwyczaj gdy postoi.... rozruch wygląda jak odpalał bym starego diesla

Opublikowano

płynu ubywa zbiornik na 100km , kopci zazwyczaj gdy postoi.... rozruch wygląda jak odpalał bym starego diesla

\

to musisz poszukać przyczyny nieszczelności - gdzie Ci ucieka może jakieś wężyki .... każdy diesel kopci po tym jak postoi a szczególnie jak jest chłodniej to bardziej to widać ..... potem już jest ok ?

rozruch tego modelu też jest taki że nie jest to tylko cyknięcie ale to nie ma co się przejmować 3.0 TDI kręcą znacznie dłużej :wink4:

Opublikowano

1. powachaj plyn chlodzacy w zbiorniczku czy spalinami nie zalatuje.

2. mozna sprobowac wykonac pomiar cisnienia sprezania.

3. jezeli dymienie na bialo jest zwiazane z ubywaniem plynu a wyglada na to ze tak, powody moga byc 2:

- jeden to uszkodzona chlodnica spalin,

- drugi peknieta glowica lub uszkodzona uszczelka pod glowica.

4. postaraj sie o historie serwisowa, auta, lub chociaz dopytaj czy byla wykonana akcja serwisowa dotyczaca wymiany glowicy..

5. podjedz do warsztatu ktory jest w stanie sprawdzic szczelnosc ukladu chlodzenia na zimno. bedzie mozna wykluczyc wycieki zewnetrzne.

6. jaki rok i miesiac produkcji auta?

7. jaki przebieg?

8. powodem dlugiego rozruchu moga byc problemy z cisnieniem paliwa generowanym przez pompe podwojna lub nieszczelnosci. ew. taki urok auta... btw ile musisz krecic?

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie uszkodzona okazala byc sie głowica , byla pęknięta na pierwszym zaworze , juz jak rozkręcałem to woda z kolektora poleciała. dzieki i pozdrawiem. zamykam