Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czasami nie można uruchomić silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

OK panowie po raz 6'ty miałem po 6 dniach postoju w cieplutkim garażu problem z odpaleniem... tak samo jak poprzednio pedał hamulca twardy... auto zapaliło na dotyk i zgasło... vag - 0 błedów... po 15-30s kręcenia załapywał załapywał aż załapał.. od tamtej pory 500km za dzisiaj... odpalany parę razy za każdym razem OK

Nikt nie wie :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało się może koledze ustalić przyczynę ?

Mam podobny problem: sporadyczny problem uruchomienia zimnego silnika (wymaga około 20 sekund i uruchamia się nie tworząc czarnej chmury dymu)

Po uzyskaniu temperatury 90 stopni, silnik nierównomiernie pracuje, sporadycznie pojawia się błąd:

16686 - Brak zapłonu cylinder 2

nie podoba mi się korekcja w grupie 013 : 1cylinder-1.70, 2cylinder 2.99, 3cylinder -0.4, 4cylinder -1.04, wygląda że jednak coś tam złego się dzieje.

-sprawdzałem listwę elektryczną PD, konektory

-wymieniłem filtr paliwa

-oleju nie przybywa,

-zimny silnik na korekcji 2PD jest w okolicach +1.80

-wskazanie czujnika temperatury po nocy jest poprawne na VAG-u powiedzmy dzisiaj było 8stopni.

-kąt synchronizacji obrotu wału korbowego zawiera się od -1.1do-1.7 może poprawić w stronę ideału "0" może to ma też jakiś niekorzystny wpływ??

Podczas jazdy jest tak jak przed wystąpieniem problemu:przyspiesza, spalanie w normie, osiągi bez zmian, jedynie szarpie silnikiem na wolnych obrotach, obrotomierz wtedy jest stabilny,pedał hamulca bez zmian.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie ma ktoś pomysł :( Jak było ciepło całe lato po 2-3 dniach stania w garażu po odpaleniu miałem tylko lekkie szarpanie... teraz jak temperatura bliżej minusa przejadę około 100km i jak tego dnia nie odpalę auta to następnego odpali i zgaśnie :( już nie wiem czego szukać :( brak nigdzie wycieków nie ubywa i nie przybywa oleju i innych płynów dynamika super spalanie też :/ Jeden mechanik powiedział - wymiana uszczelek pompek - kolejny że nie ma to nic wspólnego - stawia na tandempompe ( moim zdaniem nie słusznie bo przecież po odpaleniu pali cały czas na dotyk .... ) żaden nie chce dać żadnej gwarancji... szkoda ładować mi kupę kasy w silnik zwłaszcza, że mogę wymienić połowę a przyczyna będzie leżała gdzie indziej.. ktoś ma pomysły jak szukać żeby eliminować jakieś przyczyny?[br]Dopisany: 02 Październik 2010, 14:25_________________________________________________UP UP UP

Panowie wymieniony filtr powietrza, zaworek zwrotny ( temepratury ) - ten w filterku, do tego wszystkie zaciski skręcane... i DALEJ to samo :( traska 100km noc i pyk nie pali :) Ostatnio już myślałem, że będzie ok bo nie robił mi takich psikusów ale jednak dzisiaj po nocy -3 rano znowu :( [br]Dopisany: 27 Listopad 2010, 10:41_________________________________________________-4,5 zapalił zgasł :( a wczoraj troszke po mieście tylko pojeździłem? Może to jednak nie zapowietrzanie tylko świece???

Opublikowano

W AWX-ach o ile dobrze sobie przypominam był też problem z " zasysaniem się " przewodu łączącego pompę wacum z serwem.

Było o tym na forum, poszukaj.

Opublikowano
  • Autor

Czy mógłbyś przybliżyć temat? Bo nie mogę znaleźć odpowiedzi w szukajce (nie bardzo wiem czego szukać )